Съветът му към младите хора в България е да вярват в страната си

Героят в рубриката ни „Да живееш в Пловдив като местен” днес е роден в Пулия, слънчева Италия, но работата и професията му го довеждат в града на седемте хълма – Пловдив. Той е мениджър „Производство” в голям завод за електрическо оборудване и вече 4-та година намира своя втори дом под тепетата.

Але, както го наричат приятелите му, е един от най-големите почитатели на творческия квартал Капана и дори го определя като едно от трите места, без които не може. Другите са морето през лятото и планината през зимата. Когато пристига през 2014 година, той дори не говори английски, но в Капана бързо се научава, за да може да комуникира с готините хора и да попие от айляшката му атмосфера.

Съветът му към младите хора в България е да вярват в страната си.

А ето и отговорите на Алесандро на нашите блиц въпроси:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водя в... Първо у дома, за да си оставим багажа и втората ни спирка (след 5 минути) е Капана.

Когато е време за парти, отивам в... Капана за бира в Котка и мишка и/или за коктейл и суинг музика в Gingertale. Ако има някакво готино събитие, Fargo също винаги е опция.

Най – подценяваното място в Пловдив е... Гребната база. Като цяло туристите (освен ако не са спортисти) не ходят там и не знаят нищо за това място.

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е... Античният театър (особено, когато има концерти).

За вкусна храна винаги отивам в... Паваж, там моят приятел Райчо винаги успява да ми намери място, дори когато съм без резервация.

Най – готиното заведение/място в града под тепетата е... Капана! Къде другаде...

Моят алтернативен маршрут в Пловдив е... паралелният маршрут на Гребния канал, навътре в гората и покрай реката. (Обичам да тичам там)

Нещо, което не харесвам в Пловдив... не обичам факта, че хора, които са от града, често искат да забравят българските традиции, вместо да инвестират в тях.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…