През октомври на „ТЯ в Пловдив“ ще се запознаем с Таня Стоунс.

След години прекарани в Лондон, Таня се връща в България все по-често и тази година създава проекта „Платформата: Изкуството на кастинга“. Инициатива за подготовка на млади хора, увлечени от актьорското майсторство, които искат един ден да се реализират извън границите на страната ни.

С какво се занимаваш професионално?

Актриса съм и провеждам професионални уъркшопи на тема „Изкуството на кастинга”.

А в свободното си време? 

Играя тенис на корт и чета книги.

Защо в Пловдив?

Животът ми по някакъв начин ме свърза отново с Пловдив, след като близо 5г. живях в Лондон; доста обстоятелства, събития които се случиха в живота ми ме доведоха до тук. Не съм го избирала…по-скоро Пловдив май ме избра :)

Какви трудности срещаш в работата си като артист?

Безкрайно много. Няма как да изброя всички трудности, но в основата на всички е отстояването на самия себе си.

Кога реши, че искаш да се занимаваш с актьорско майсторство?

В детската градина ни заведоха на някакво представление, даже не помня кое е било, но помня докато гледах сцената, как си казах, ще се занимавам с нещо такова. Започнах със съвременнни танци още като ученичка, след гимназията трябваше да кандидатствам някъде и заминах за Холандия да уча Маркетинг. Една година учих, взех си всички изпити, но си казах, че не е за мен. Върнах се в София и исках да да запиша Фотография, но нямаше свободни места в НБУ и си казах: „Ок, ще се пробвам с танцов театър“. Първи семестър имахме всякакви общообразователни предмети, имахме и Актьорско майсторство. Цветана Манева, Снежина Петрова и Васил Димитров ми бяха преподаватели и някак си те ме поощриха да премина в актьорско. Беше процес, не съм искала никога да бъда актриса заради вниманието, което всеки артист обожава или търси, а по-скоро ме интригува човека - защо, как в дадени обстоятелства е постъпил по дадения начин…психологията на всеки един от нас.

Как актьорското майсторство е променило живота ти?

Опознах себе си и демоните си. Помогна ми и да се вглеждам в хората, да разбирам защо и как са постъпили в дадена ситуация, без да критикувам или съдя никого.

Ценено ли е този тип изкуство у нас от твоя гледна точка?

Не!

Коя личност те вдъхновява и защо?

Две са: Кейт Бланшет и Антъни Хопкинс. Бланшет - заради острия ѝ интелект, хумор и смелост. Смелостта, да използва всеки един нюанс от душата си.

Хопкинс - хммм….от къде да започна……възхищавам се колко е обран и същевременно, колко гъмжи от притежание на качества, интелект, музика… ох, много мога да говоря за него :))

Как успяваш да запазиш мотивацията си?

Не знам, може би е по-силна от мен самата.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

В подготовка и знания - да бъда достатъчно компетентна, за да мога да си свърша работата на ниво. Не искам да бъда и да ме възприемат като визуално, емоционало създание.

Запознайте се с Таня тази вечер в кафе-бар „Отсреща“. Отваряме врати в 18:30, започваме с представянията в 19:00.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…