Творчески работилници за български актьори обединени от мотото „Идентичност, произход и „Одисея“ започват днес в СКЛАД - новото място за култура в Тютюневия град. Те се организират от швейцарския пътуващ театър Les arTpenteurs, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и ще продължат до 9 ноември.

Работилниците са част от проект „Пловдив Каравана“, който през 2019 година ще събере 13 творчески компании от Белгия, Франция, Италия и Швейцария в града на тепетата. Участниците в тях провеждат физически и вокални тренировки и изследват идентичността чрез снимки и песни. Българските актьори се превръщат в екскурзоводи и също както в туристическа обиколка, те представят на публиката епични моменти и живи картини от приключенията на Одисей.

Швейцарският пътуващ театър Les arTpenteurs е под ръководството на Шантал Бианки и Тиери Крозат. Основната му цел е насърчаването на културно посредничество с местното население и актьори. Той е достъпен, популярен и ангажиран, като съчетава маски, поезия, музика и хумор.

През следващата година, компаниите участници в „Пловдив Каравана“ ще направят пътешествие от родните си места до Европейската столица на културата пеша, с коне, велосипеди или камиони. Тук от 1 до 10 юни 2019 г. ще създадат три големи артистични лагера - в квартал Тракия, Столипиново и Гребната база. Повече от 200 творци, техници и арт хроникьори ще пристигнат, за да споделят своето изкуство с гостите и жителите на град Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…