Снежана Фурнаджиева поиска ключа за залата на „Гладстон“ от Иван Тотев

Местният парламент не даде думата на председателя на Дружеството на пловдивските художници по повод желанието ѝ да стопанисва пространството

Поредна сцена на закачки между кмета Иван Тотев и председателя на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ) Снежана Фурнаджиева се разигра днес в залата на Общински съвет – Пловдив. Последната точка от заседанието на местния парламент засягаше общинската собственост, в каквато трябваше да бъде обявена новопостроената изложбена зала на улица „Гладстон“.

Фурнаджиева обсъди желанието ДПХ да управлява новата галерия, като преди това проведе разговори и с представители на различните партии в местния парламент.

Иван Тотев и председателката на ДПХ се засякоха пред журналисти, когато тя директно заяви, че иска ключа за изложбената зала. Кметът обаче ѝ отговори неутвърдително. След това той я прегърна и ѝ обеща, че ще пият бира след края на мандата му, когато ще говорят за миналото. „Има много за какво да говорим“, каза Фурнаджиева и му се усмихна.

Тотев не коментира кой трябва да реши съдбата на залата – той или бъдещия кмет, като накрая на сценката намигна на Фурнаджиева, а тя закачливо го скастри: „Не ми намигай“.

След тази случка, Стефан Послийски от Патриотите предложи на местния парламент да обсъдят по-детайлно какво да е бъдещето на залата, как ще се издържа тя и как ще се управлява, а не просто да се намери един домакин за нея. Той предложи да изслушат заедно Градска художествена галерия и Дружеството на пловдивските художници, като всеки представи програма и концепция за управление.

От своя страна Иван Тотев подчерта на микрофона, че днес залата не се дава на никого, като единствено тя се гласува като общинска собственост. Предложение постъпи от БСП да се даде думата официално и на Снежана Фурнаджиева, но то бе отхвърлено с 27 гласа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…