Print this page

 

 

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” обявява кастинг за ролите на Ромео и Жулиета

 

Кандидатите трябва да са на възраст от 14 до 18 години

Таня Грозданова

 


“Ромео и Жулиета”, една от най-обичаните Шекспирови пиеси за всички времена, ще оживее на сцената на Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” на 19 септември в необикновен музикален спектакъл, научи Капан.бг.

 

За подробности се обърнахме към артистичния директор на фестивала, изтъкнатата наша флейтистка Мила Павлова.  

 

„Спектакълът се базира върху най-новия превод на прочутата веронска трагедия, който излезе от печат преди броени дни. Преводът е дело на големия англицист, поет, учен, педагог - проф. Александър Шурбанов, разказа специално за читателите ни тя.

 

Музиката по време на спектакъла ще бъде максимално автентична, подбрани са произведения, датиращи от времето на Шекспир и ще се изпълняват от елитен ансамбъл, повдигна леко завесата на изненадата двигателят на фестивала, който даде старт на културния живот под тепетата след принудителната изолация.

 

Все още не е ясно кои ще са прекрасните млади хора в ролите на вечните влюбени.

 

Търсят се Ромео и Жулиета, анонсира Мила.

 

Кандидатите трябва да са на възраст от 14 до 18 години. Изискването към тях е да напишат няколко думи за себе си (име, възраст, интереси в областта на литературата, други интереси) на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. В отговор ще получат текст и подробности за участие в кастинга.

 

Краен срок за изпращане на заявки за участие в кастинга е 25 август.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…