Набиращият популярност DJ Andy Scot е наполовина българин, наполовина шотландец. Майка му е нашенка и се запознава с бъдещия си съпруг в самолет, пътуващ между София и Лондон. Години по-късно, 19-годишният им син набира скорост на музикалната сцена. Музиката, която прави се движи в стиловете на deep house, chill и trip-hop.

Анди е момче, което трудно се задържа в една страна за повече от няколко години. Роден е в Америка и първите си 9 месеца прекарва там, които са последвани от четири години в Обединените арабски емирства. Живял е още в Шотландия, Германия, Франция, а лятото на тази година прекарва в България. От година живее в Америка където изучава Философия. 

Русокосият DJ е отраснал с музика, макар и не електрона. Едва 4-годишен започва да свири на пиано, като до ден днешен не е преустановил заниманието си. Свирил е още на барабани и цигулка, но за кратко. С електронна музика започва да се занимава в края на 2011 година. По това време Анди е живеел в Германия. Подтик към различното звучене са били неговите съквартиранти, които са DJ-и. Първоначално е започнал да го прави за удоволствие и за да усвои работата с програмите, но от година насам той пуска както в Европа, така и в Щатите.

Младият Скот сподели, че все още се притеснява, когато започне партито. Притеснението трае по времето на първата песен или трак и след това отшумява, но винаги го има. Той сподели разочарованието си от слаборазвитата електронна музика у нас. Според него почти няма български DJ-и, които наистина знаят какво правят. Е, има и изключения разбира се, но според младежа тези изключения са по-популярни извън страната. Все пак надежда в тунела има. Създателят на електронна музика каза, че все пак България се развива, просто процеса е твърде бавен и тромав, което го прави почти незабележим.

След седмица младежът заминава отново за Америка, но се старае да се прибира за празниците, за да се вижда със семейството си, което от 10 години живее в България. Анди Скот сподели, че харесва страната ни, но му е крайно неприятно отношението към организационните процеси. Много слаба организация, много, споделя той. Това е и една от причините да замине по-рано от предвиденото за Америка и да откаже няколко предложения за есенните фестивали в Пловдив.

На тръгване Dj-ят обеща да се върне отново и дано да го видим и чуем в някой пловдивски клуб, а до тогава ви оставяме линк, на който можете да чуете траковете му: https://soundcloud.com/andy-scot

 

3 comments

 • Comment Link Тошо Тошо Сеп 07, 2015

  То пък бива плюене, ама вашето минава граници. Като не ви харесва музиката му, не я слушайте. Видели сте, че статията е за него, отделили сте време да се изкажете. Нямало е нужда.

  Иначе на мен музиката ми допада, супер е като карам.

 • Comment Link Севдалина Севдалина Авг 18, 2015

  1-2-3-5?Колко пъти е нужно да четем едно и също за този "русокос американски шотландски" DJ? Що за лансиране и пробутване ? Има още много да поработи, за да заслужи подобно внимание. Тази музика е далеч от нещо впечатляващо, нека се осъзнаем. И кому са нужни тези биографични справки, от които реално се състои т.нар статия?

 • Comment Link Пеньо Пеньо Авг 17, 2015

  Първо беше американец, сега българо-шотландец, в другата статия австралиец ли ще бъде? Стига със статиите за тоя смешник, на който траковете му звучат като асансьорна музика.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…