Print this page

 

Премиерът благодари на един от най-големите дарители за култура и образование  - „Америка за България“

Нанси Шилър: „За нас е привилегия да подкрепяме България“

Стефка Георгиева

Срещата за бъдещето на Европейската столица на културата през 2019-та приключи преди броени минути. След края на работното заседание, което се проведе при закрити врати, Бойко Борисов и Нанси Шилър, председателят на „Америка за България“,  отделиха няколко минути, за да изкажат признателност и благодарност един към друг. „Искам да благодаря на президента на Америка за България – поредната голяма помощ за Европейската столица на културата 2019. За моя радост, те са вложили над 105 млн. в образователната система, а и сега отделената сума за базиликата е много значима. Тя възлиза на 8 200 000 лв.“, заяви Борисов.

Нанси Шилър отговори на думите на премиера. „За нас е привилегия да подкрепяме България в културно и образователно отношение. Очакваме с нетърпение да продължаваме съвместната работа“, заяви президентът на „Америка за България“.

„Ще положим усилия. Надявам се общината да е много стриктна, за да се случи нещо хубаво за Пловдив през 2019-та. През 2018-та, пък, имаме председателство, така че с двете мероприятия България ще бъде във фокуса на Европа през следващите година-две. За ЕСК сме изпратили 4 млн. В сряда ще променим сегашното постановление, защото е с изтекъл срок и ще вземем ново, с които парите ще бъдат преведени. Каквото сме обещали за Пловдив, сме го изпълнили. 20 млн. от държавата допълнително ще получи Пловдив.“, заяви на тръгване от Пловдив премиерът.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…