„Ако някой има нещо личностно, което не му съвпада с неговите възприятия, то градът върви напред, всички вървим напред. Така, че крачка встрани и другите продължават. “

Темата с Манол Пейков е затворена

Само трима души от ръководството на Фондацията твърдели, че има напрежение, по думите на кмета

Градоначалникът похвали предложения на Патриотите за обогатяване на програмата

Повече от позитивна, така определи срещата на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ с общинските съветници и комисията по култура към местния парламент, която се е състояла в четвъртък, кметът на града Иван Тотев.

Припомняме, че председателят на Общински съвет Пловдив насрочи дългоочакваната извънредна сесия, посветена на Фондацията за 19 юли идната сряда от 9 часа. За такова заседание се настоява още след скандалното отстраняването на издателя Манол Пейков от управителния орган на Пловдив 2019.

„Единственото, което за мен бе малко като горчивина от представителния ден бе, че на всеки 15-20 минути част от УС коментираше, че „има напрежение, има напрежение“ и когато говорихме „добре, какво е това напрежение“, то винаги се включваше до хората, които са в УС и съветниците реагираха много остро на това. Включително: „ние не се интересуваме от това, коя личност е в УС, а каква работа се върши в УС.“

Смятам, че вече е време да си кажем „ние работим заедно“. Има политически консенсус, има изпълнителен директор, артистичен директор, те получават подкрепата и в този съвет трябва да вървим заедно напред . Ако някой има нещо личностно, което не му съвпада с неговите възприятия, то градът върви напред, всички вървим напред – така, че крачка встрани и другите продължават,“ така Тотев, който е председател на УС на Фондацията коментира ситуацията.

Много положително съм настроен след тази среща и виждам че колегите от всички партии дават подкрепа.

На въпроса „Манол Пейков ли се казва това напрежение“, градоначалникът уточни, че фактически няма напрежение. По думите му, то е в една много малка част, а УС е от 11 човека.

„Когато двама-трима имат различно мнение, лично моето мнение е и аз им казах, недейте да правите внушения от типа „ще се съберем пак някой ден и ще решим какво да правим“. Сега сме се събрали и сега решаваме. Там бяха всички съветници и зададохме въпрос „някои от вас ще предложили корекции в УС“. Нямаше никакви предложения, така  че темата е затворена,“ заключи Иван Тотев.

Кметът разказа още, че на срещата не само, че е нямало неразбиране от страна на повечето съветници, а и изразена пълна подкрепа на това, което се прави от Фондацията. Нещо повече – имало е  конструктивни предложения, становища и допълнителни акценти, които се дошли от страна на съветниците за това как може да се обогати повече програмата.

„Тук мога специално да кажа предложенията, които дойдоха от страна на Патриотите, на Слави Георгиев, прекрасни предложения за включване на повече пловдивско съдържание в проекта.

„Пловдивско съдържание по принцип е в плановете на фондацията, но не бе изведено като тема, която да стане популярна в презентацията. Голямото ключово събитие, което ще бъде откриването, задължително трябва да има много пловдивски елементи. Това са всичките състави, които ние имаме.

Другото предложение на Слави Георгиев, което изключително много ми хареса, касае Махала –главата от програмата, свързана с интеграционните процеси, с включването, с представянето на Пловдив като град на различни етноси, които живеят в мир. По същия начин имаме и други стари много интересни махали, които са част от историята на Пловдив, като Мараша, като Кючук Париж. Това са зони, които имат своята история, особено Кючук Париж, който е създаден от бежанци. За нас би било много добре, ако може фондацията да включи точно този акцент, които е типично наш пловдивски акцент, тъй като ЕСК е европейски проект, но той трябва да е съчетан между местното и европейското“, допълни Тотев.

Той изрази мнение, че такива срещи не трябва да бъдат инцидентни, те трябва да бъдат регулярни, защото повече хора имат повече идеи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…