Консултации с политическите сили не са стартирали, кметът говорил с двама души и те не са отказали

Не било проблем съвета да работи с 5 човека до есента

Таня Грозданова

Редовете във втора точка от предложението на зам.-кмета по култура Александър Държиков, на които трябваше да бъдат вписани имената на нови четирима членове на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ на днешната сесия на местния парламент, останаха празни. Нещо повече, цялата втора част на предложението бе оттеглена от вносителя.  Държиков направи предложението на микрофон в залата на ОбС с обяснението, че трябват още консултации.  

Припомняме, че на днешното си редовно заседание Общински съвет трябваше да  гласува колективната оставка на Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Милена Чакандракова и Любозар Фратев, а за избор на нови членове на техните места в предложението на зам.-кмета Александър Държиков липсваха вписани имена.

По думите на Държиков, разговори за ширококонсенсусни личности, които да запълнят празнината в ръководния орган на Пловдив 2019 не са започнали защото голяма част от  хората, които трябва да участват в тях са в отпуск.

В кулоарите представители на различните политически представени групи в Общинския съвет споделиха, че до момента никой не ги е канил на срещи по този въпрос и не са обсъждани имена, които да заместят подалите колективна оставка Пенка Калинкова, Любозар Фратев, Мариана Чолакова и Милена Чакандракова.

Оставките на четиримата бяха единодушно приети днес с 35 гласа „за“, нито един против и 8 „въздържал се“. Сред гласувалите с въздържал се бяха основно представители на ПФ, Съюз за Пловдив и БСП. Не се състояха никакви дебати по темата.  

„Управителният съвет има кворум и не е проблем засега да работи в този състав, докато предложим нови членове.“  Това бе коментарът на кмета и председател на УС Иван Тотев. Той сподели, че до момента е водил разговори с двама общественици и те не са му отказали да влязат в ръководството на Фондацията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…