Галаконцерт „Балканска връзка 2” на Античния дава началото на поредица от събития за юбилея на маестрото

80-годишнината на големия Милчо Левиев ще чества родният му Пловдив с поредица от събития в следващите близо шест месеца. Рожденият ден на маестрото е на 19 декември, но отбелязването на юбилея ще започне далеч преди това. Стартът е още на 17 септември, на Античния театър, когато ще се състои галаконцертът „Балканска връзка 2”. След миналогодишното издание на проекта, той се завръща под тепетата, за да смеси на древната сцена традициите на гръцкия и българския фолклор, като част от аранжиментите ще са на самия Левиев. Фолклорен оркестър от южната ни съседка и „Космическите гласове” – хорът на диригента Ваня Монева ще се слеят в едно, за да изненадат повече от приятно публиката.  Маестрото вече работи по осъществяването на „Балканската връзка”, радва се на добро здраве и е готов за нови предизвикателства.

Честванията на юбилея на Милчо Левиев се организират от сдружението за култура и образование, което носи неговото име. Инициативата е под надслов „ Една легенда на 80”. Юбилеят на едно от най-знаковите имена в музикалната история на страната ще се отбележи в много направления. Предвидени са две особени премиерни прожекции на посветения на Милчо Левиев филм „Silent movie” на режисьора Андрей Чертов в Пловдив и София. Особени, защото ще бъдат като представления. Музикалният разказ за Левиев ще бъде озвучен на живо- оригиналната музика от филма ще бъде изпълнена от симфоничния оркестър на Пловдивската опера. Премиерата в Пловдив ще е в Дом на културата „Борис Христов” на 10 ноември. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…