ОП „Туризъм“ ще добие лиценз за туристически агент

Най-накрая ще продават билети в информационните центрове и онлайн

Общинският институт „Старинен Пловдив“ започна активно търсене на нов директор. Причината за това е предстоящото сливане на института с общинското предприятие „Туризъм“. Ако се питате: „Защо?“, веднага ви отговаряме. Към момента ОП „Туризъм“ няма право да развива търговска дейност, т.е. не може да продава билети за различните забележителности в Пловдив, което затруднява в голяма степен гостите на града. За да се избегне това неудобство се отваря процедура за обявяването на ОП „Туризъм“ за туристически агент.

След като това стане факт, посетителите на античния град ще могат да закупуват билети за вход на всички обекти в града, които искат да посетят. Освен това, гостите ще имат възможност да заплатят входните такси за забележителностите и онлайн. По този начин най-накрая ще направим крачка напред в обслужването на туристи и предлагането на услуги за тях в Пловдив.

На другият въпрос, който изниква: „Защо се сменя директорът на Старинен Пловдив?“, отговорът е прост. След сливането на института с общинското предприятие, се изисква по-специфично образование относно бъдещият директор. От местната администрация заявиха, че са благодарни и признателни на настоящия шеф на „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански и не желаят да се разделят с него като част от екипа. Именно поради тази причина се предполага, че Кафтански ще бъде назначен като зам.-директор на института. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…