Отново празни редове за имената в предложението, което ще се обсъжда на утрешната сесия

Д-р Никола Добрев и Жорж Трак отказали

Таня Грозданова

Само две имена обяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев, като номинирани за нови членове на Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

Припомняме, че към днешна дата вакантните места в управителното тяло на Фондацията са 4, след като преди близо преди 3 месеца Пенка Калинкова, Мариана Чолакова, Милена Чакандракова и Любозар Фратев подадоха колективно ставките си в знак на несъгласие с липсата на диалог и авторитарнст в органа, както и в подкрепа на отстранения по-рано издател Манол Пейков. В понеделник кметът Тотев, който е и председател на УС на „Пловдив 2019“, обяви, че имената на новите четирима членове ще бъдат съобщени в сряда, за да приключат срещите им с директорите на Фондацията. Той каза още, че номинираните са дали принципно съгласие.

Днес от пресслужбата на Общински съвет – Пловдив бе изпратено Предложение от инж. Александър Държиков, зам.-кмет „Култура и туризъм“, относно избора на нови членове, в което вместо имена отново фигурират празни редове. В такива случаи се процедира отправяне на предложения от микрофон в зала по време на заседание.

Ректорът на Медицинския университет - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн и бизнесменът Христо Гюлев, собственик на популярния хостел  „Old Plovdiv“ в Стария град, влизат в УС на Пловдив 2019, стана ясно от изявление на градоначалника Тотев:

„Първо се радвам, че той прие тази покана да бъде част от екипа на „Пловдив 2019“, тъй като ние трябва да разглеждаме този проект, като един проект, който е свързан с град Пловдив, с всички аспекти, в самата програма на Фондацията, в апликационната форма има толкова социални аспекти, градски теми, като интеграция, като култура, като социална политика. Така че за нас тежестта на хората в УС, авторитета, който те дават на проекта е много, много важен, така че смятам, че проф. Костянев е един прекрасен човек и ще даде тази необходима тежест и увереност на хората, които ще работят в УС.

Второто предложение, което ще направим, това е едни много известен пловдивчанин със своята работа в Пловдив. Това е г-н Христо Гюлев. Той е собственик на един от най-известните хостели в Стария град, в момента има нов проект в Стария град, това е един човек, който живее и тупти със сърцето на Стария град.“

По информация на Под тепето, Д-р Никола Добрев, който е почетен гражданин на Пловдив и дългогодишен председател на СД на КЦМ е отказал високата чест да бъде част от УС на „Пловдив 2019“. Същото е отговорил и художникът Георги Иванов - Жорж Трак.

От опозиционните партийни групи в Общински съвет коментираха, че „принципно са Ок“ с тези имане, но са против внасянето на точката в дневния ред на заседанието, като извънредна. Това означава, че те не е разглеждана от постоянните комисии в Об С, нито по време на заседанията на политическите групи. Очаква се опозицията едва утре преди сесия да вземе решение дали ще подкрепи така направените кандидатури, или  не.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…