Отхвърлиха и Жорж Трак

Общинският съвет  прие трима нови в Управителния съвет- Христо Гюлев, проф. Стефан Костянев и Матей Матеев

Манол Пейков отново стана повод за дебат в Общински съвет. На днешната сесия трябваше да бъдат попълнени овакантените 4 позиции в Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019”. Кандидатурата на издателя, който изключен от органа след организиран несправедлив „съдебен  процес” в местния парламент, бе предложена от Дани Каназирева и групата на „Съюз за Пловдив”. Важно е да поправим тази несправедливост, мотивира се Каназирева. След размяна на остри реплики, в които се включи и кмета Иван Тотев обаче, само 11 от старейшините гласуваха „За” връщането на Пейков в Управителния съвет. Петима бяха „против”, а 22-ма се въздържаха.

Не бе прието и предложението на „Кауза Пловдив” Жорж Трак да стане част от УС на „Пловдив 2019”. 20 от старейшините подкрепиха тази кандидатура.

Мнозинството прие двете кандидатури на кмета Иван Тотев- бизнесменът Христо Гюлев и ректорът на МУ проф. Стефан Костянев, както и предложеният от БСП художник Матей Матеев. Четвъртата овакантена позиция в УС не бе попълнена, като се очаква това да се случи на следващата сесия.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…