Мениджърите на 20-те крупни фирми са единодушни, че засега нямат съмнения във фондацията да се злоупотребява със средства

Таня Грозданова

Журито, което разглежда, оценява и класира проектите по програмата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-а година, е съставено от професионалисти. Хората там работят сериозно и няма съмнение за злоупотреба. Това е мнението на големия бизнес в града, изразено от членовете на сдружение с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“. Новата организация обхваща до момента 20 от най-големите компании в града и областта, които за миналата година са генерирали 1,4 милиарда лева оборот. Организацията бе представена във вторник в Градски дом на културата "Борис Христов". Бизнесът се легитимира като партньор на управлението и негов коректив в каузата за подобряване на жизнената и бизнес средата в общината и областта.

„Като Европейска столица на културата през 2019-а година Пловдив ще усвои приблизително 38 млн. евро за инфраструктурни проекти и културни събития. Принципът на кандидатстващите за финансиране проекти в Общинска фондация „Пловдив 2019“ е „Искам танк, за да получа пушка“. Журито там е изключително компетентно и успява да отсее сеното от плявата,“ изрази общото мнение на бизнеса инж. Любозар Фратев, който влезе в ролята на говорител на сдружението по време на представянето. Управителите на 20-те крупни фирми са единодушни, че засега нямат съмнения във фондацията да се злоупотребява със средства.     

Сред приоритетите на организацията на бизнесмените е мониторинг на средствата за обществените поръчки, самите процедури и усвояването на парите.

Още по темата може да прочетете в Под тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…