Print this page

Мениджърите на 20-те крупни фирми са единодушни, че засега нямат съмнения във фондацията да се злоупотребява със средства

Таня Грозданова

Журито, което разглежда, оценява и класира проектите по програмата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019-а година, е съставено от професионалисти. Хората там работят сериозно и няма съмнение за злоупотреба. Това е мнението на големия бизнес в града, изразено от членовете на сдружение с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“. Новата организация обхваща до момента 20 от най-големите компании в града и областта, които за миналата година са генерирали 1,4 милиарда лева оборот. Организацията бе представена във вторник в Градски дом на културата "Борис Христов". Бизнесът се легитимира като партньор на управлението и негов коректив в каузата за подобряване на жизнената и бизнес средата в общината и областта.

„Като Европейска столица на културата през 2019-а година Пловдив ще усвои приблизително 38 млн. евро за инфраструктурни проекти и културни събития. Принципът на кандидатстващите за финансиране проекти в Общинска фондация „Пловдив 2019“ е „Искам танк, за да получа пушка“. Журито там е изключително компетентно и успява да отсее сеното от плявата,“ изрази общото мнение на бизнеса инж. Любозар Фратев, който влезе в ролята на говорител на сдружението по време на представянето. Управителите на 20-те крупни фирми са единодушни, че засега нямат съмнения във фондацията да се злоупотребява със средства.     

Сред приоритетите на организацията на бизнесмените е мониторинг на средствата за обществените поръчки, самите процедури и усвояването на парите.

Още по темата може да прочетете в Под тепето.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…