Стягат официална церемония за връчването на отличието

Поетът и драматург Петър Анастасов ще бъде удостоен с титлата Почетен гражданин, реши Общинският съвет. Мотивите, посочени в решението на ОбС, са значимият принос на твореца в културния живот на града и 75-я му рожден ден.

Председателят на местния парламент Савина Петкова ще връчи отличието на официалната церемония, която се организира съвместно с Дружеството на пловдивските писатели. Тя ще се състои на 24 октомври в Дом на културата „Борис Христов“.  Като част от церемонията е предвиден  рецитал по стихове на поета, които ще изнесе актьорът от пловдивския театър Стефан Попов. Предвижда се слово на поета и драматурга, който на 27 октомври навършва 75 г., да изнесе доц. д-р Владимир Янев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…