Print this page

Липсва проект и количествено-стойностна сметка

Ремонтът на Дома на Операта е другата битка на новия доктор хонорис кауза на АМТИИ Менда Стоянова

Таня Грозданова

Ремонтът на Концертна зала е другата лична битка на държания бюджетник. Това заяви в отговор на репортерски въпрос шефката на бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова, която днес получи титлата „Доктор хонорис кауза“ на Академията за музикално танцово и изобразително изкуства в Пловдив. Академичното звание ѝ бе присъдено от ВУЗ-а заради заслуги към привличането на средства за ремонта на Жълтото училище.

„Имаме разговори с министъра на културата и министъра на финансите. За съжаление, за да се работи за отпускане целево на средства за ремонт на Концертна зала, трябва преди това да има проект, който да е остойностен. В крайна сметка да се знае за какви пари се кандидатства,“ коментира Стоянова.  

Тя изрази съжаление как от много време се говори за ремонта на Концертна зала, но до ден днешен няма проект и няма КСС.

Министерство на културата трябва да си свърши работата, категорична е шефката на бюджета.  „Говорила съм с министър Банов. Той ми обещава, ама така това се случва вече няколко месеца, че интензивно ще работят не само по изработването на проекта, но и по избора на изпълнител, защото когато се отпуснат парите, това са бюджетни средства и трябва да се усвоят до края на съответната година. Така че трябва да има документална готовност за започване на ремонта.“

Мисля, че тук е и мястото на директора и колектива на Пловдивската опера също да оказват натиск върху МК да си свършат работата, апелира Стоянова. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…