Капана.БГ

Капана.БГ

Неделна рубрика на Rock'n'Bar БезистенЪ "Приятели зад бара" продължава с художника Атанас Хранов и журналиста Виктория Петрова, които ще представят алкохолно лирическо отклонение - Йо-хо-хо и бутилка ром или перно!

Художествената интерпретация на тяхното присъствие в ролята на гост-бармани на БезистенЪ е дело на Парашкева Иванова:

Морякът и Русалката 

Повечето хора си мислят, че той е Художник. И бъркат. Всъщност е Моряк, който броди из бурните океани на фантазията си, използвайки четка вместо весло. Понякога му се налага да се завързва собственоръчно за мачтата, за да не тръгне след сирените, които го изкушават с напевите си. В неделя Капитанът Атанас Хранов ще акостира в бар БезистенЪ, където ще влезе в ролята на барман за каузата „Приятели зад бара”.  Ще бъдете сред любимите му клиенти, ако си поръчате перно. По-тежката задача с Гинесите вероятно ще остане за „юнгата” зад бара Виктория Петрова. Репортерът на TrafficNews, с вид на русалка и език на професор по риторика, ако не ви удави в алкохол, ще ви завлече в дълбините на подсъзнанието ви и ще извади наяве най-добре пазените ви тайни. 

Вахтата започва в 19 часа в БезистенЪ!  

Йо-хо-хо и бутилка Перно!

Или пък ром? Класическият ром вероятно ще измести фокуса, тъй като двамата са подготвили напитки с тъмен и бял ром, но пък перното остава като "утешителна" награда за неговите апологети. 

20% от оборота на заведението от всички вечери на "Приятели зад бара" отиват за благотворителна кауза. 

Заповядайте да поплаваме в дълбоки води заедно! 

В Предпоследната Неделя на месец февруари предстои традиционният Февруарски Пловдивски Базар за Грамофонни плочи. И през новата 2019-та организатор и инициатор отново е Vinyl's Homeplace "Soul Searchin' / Домъ на плочата "Soul Searchin', а наши любезни домакини си остават Bee Bop Café. Организаторите канят още в 11 часа, за да разгледате и да си изберете по някоя плоча по ваш вкус за вашите колекции.

Петък, 15 Февруари 2019 21:04

Slow Food Plovdiv Fest на Главната в Пловдив

Пловдив е богат не само на история и култура, но и на кулинарни традиции.

Slow Food Plovdiv и Фермерски пазар Пловдив ви канят на 16 февруари да празнуваме #заедно многообразието от местни вкусове! То ще се проведе в залата Central Events на Главната, ул. "Александър I" 32 (до стълбите на Каменица).

Събитието ще включи срещи с експерти по гастрономическа култура от Италия, Албания и България, фермерски пазар и дегустация на домашни традиционни храни от пловдивския район. 

▶ Програма:

9:00 – 9:30 Регистрация.

9:30 – 9:40 Откриване с приветствие от Областна администрация Пловдив.

9:40 – 10:20 “Earth Markets – моделът за фермерски пазари на Slow Food или как организацията подкрепя местното кулинарно наследство”. Презентация на експерт от Slow Food International.

10:20 - 10:40 Представяне на Slow Food Albania.

10:40 – 11:00  "От бавно хранене към бавен туризъм" - презентация на Велизар Петров – изпълнителен директор на Агенцията за регионално развитие с бизнес център за малки и средни предприятия.

11:00 – 12:00 Отворена дискусия на тема „Връзката между местното кулинарно наследство, селото, пловдивчани и гостите на града? Какво влагаме в понятието „домашна храна“? Как да подобрим предлагането на местни храни в ресторантите?“.

Участници: 

- Представители на конвивиума Slow Food в Куртово Конаре, един от шестте Президиума към Slow Food в България и организатор на ежегодния фестивал Куртово Конаре Фест.

- шеф Росен Чакъров – главен готвач на ресторант „Хемингуей“, 

- Филип Филчев - управител на ресторант Central, 

- Мария Грънчарова – собственик на „Комплекс Дияна в с. Труд,

- доц. Десислава Димитрова – национален лидер на Slow Food в България,

- Гергана Кабаиванова – управител на Фондация LocalFood.bg, координатор на Slow Food Plovdiv и организатор на Фермерски пазар Пловдив,

- кулинари от Пенсионерски клуб "Чинара" в с. Белащица,

- кулинари от селата Старо Железаре, Марково, Храбрино, гр. Раковски, гр. Хисаря и гр. Садово.

⚠ Дискусията е отворена за всеки, който има желание да се включи.

12:00 – 19:00 Фермерски пазар и дегустация на местни традиционни храни

Slow Food Plovdiv Fest се организира от Фондация LocalFood.bg в партньорство със Slow Food в България, Slow Food International, Областна администрация Пловдив, Regional Development Agency with BSC for SMEs, Община Пловдив - Район Централен, Община Пловдив - Район Тракия и Restaurant Central. Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

Петък, 15 Февруари 2019 20:58

Norman Beaker Band in Bar Craftъ - Kapana

В Събота Bar CRAFT Kapana ще бъде изцяло БЛУС със специалното гостуване на Norman Bеaker Band!

Легендарните блус изпълнители от Манчестър са избрали пловдивския бар за подгряване преди концерта си същата вечер в Полинеро. 

Norman Bеaker Band са се утвърдили като лидери на блус сцената през последните 4 десетилетия. През 2017г. създателя, китарист и вокалист на бандата - Норман, намира място в Блус залата на славата в Сан Диего - Калифорния.

Единствената спирка в България, по време на балканското им турне тази година, ще бъде в Пловдив. 

Заповядайте, за да се запознаете лично с тях, да се снимате докато пиете бира и да гледате любимите им Ман Сити заедно в Bar CRAFT Kapana! 

Всичко ще бъде БЛУС и доброто настроение е гарантирано!  

Петък, 15 Февруари 2019 20:55

Saturday night with noboris

Тази събота в Отсреща музикален селектор ще бъде noboris! Започва в 20.00 часа, а преди това ще се подгрява с питиета на бара. 

music selection:

minimal wave

synth wave

electro wave

*фотография: Katia Chausheva

Снимка на корицата: Bally Club

15 февруари

„Жените в градските и селските райони“ – пътуваща фотоизложба

Проектът „Жените в градските и селските райони“ организира пътуваща изложба в пет региона на България – Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково в периода септември 2018г. – март 2019г., която визуализира ежедневието на българските жени, популяризира техните местности и провокира дискусия за ролята на жените в обществото.

Чрез силата на фотографията и техниките на устната история, проектът цели да създаде алтернативна история за тези, които традиционно са лишени от такава – жени от селски райони, бедни жени, жени от малцинствата, възрастни жени и с увреждания, но и ще запечата и изявени лидерки, които променят своите общности. Той ще даде гласност на индивидуалния опит и преживявания на жените-участнички в изложбата по общественозначими теми като „образование“, „работа“, „култура“, „семейство“, ще конструираме нова „колективна памет“ и разбиране. Така ще поставим под съмнение кое е исторически важното и ще провокираме и насърчим дискусии по места за (традиционната) роля на жените в нашето общество – кое е видимо и кое не, кои са „героите на деня“ и как те движат обществото.

Изложбата „Жените в градските и селските райони – поглед върху тяхната роля в обществото“ е част от културната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е съфинансирана от ОФ „Пловдив 2019“ – Програма „Читалища“

НЧ „Алеко Константинов“ – гр. Пловдив

18 – 19 часа

ПРОГГ B-Day Special – Plamen K B2B Pink Tsonk

ПРОГГ e непретенциозен B2B музикален проект на Plamen K и Pink Tsonk. Идеята е да се покаже модерното ъндъграунд прогресив звучене. Както се досещате от името музиката ще е основно progressive house/tech house/techno.

Groove Music&Art Kapana

21-03 часа

Ostava Live in Concert After The Valentine’s Day @Bee Bop Café

Само ден след 14-ти февруари, най-любовната група на България, се завръща в Bee Bop Café за специален лайв, инспириран от измеренията на Любовта. Канят ВИ да се обичате и слушате някои от най-известните любовни парчета на групата!

Вечерта ще е наситена с най-лиричните и красиви мелодии. Всъщност, когато Свилен, Жоро, Сашо, Боби и Дани са на сцената, всяка песен е на честотите на любовта.

Билети: https://www.eventim.bg/bg/ – 15 bgn на предварителна продажба, 20 bgn – в деня на концерта и на място

Bee Bop Café

22 – 01 часа

Vanina at BALLY CLUB 

На 15-ти февруари зад пулта в BallyClub, ще застане млада, талантлива и изключително амбициозна диджейка – Vanina. Повлияна от духа на немската клубна култура, повече от 10 години се развива в свой индивидуален стил и звучене, което прави партитата и запомнящи се във времето.

BallyClub

21 – 03 часа

16 февруари

Slow Food Plovdiv Fest

Пловдив е богат не само на история и култура, но и на кулинарни традиции.

Slow Food Plovdiv и Фермерски пазар Пловдив ви канят на 16 февруари да празнуваме #заедно многообразието от местни вкусове!

Събитието ще включи срещи с експерти по гастрономическа култура от Италия, Албания и България, фермерски пазар и дегустация на домашни традиционни храни от пловдивския район.

Slow Food Plovdiv Fest се организира от Фондация LocalFood.bg в партньорство със Slow Food в България, Slow Food International, Областна администрация Пловдив, Regional Development Agency with BSC for SMEs, Община Пловдив – Район Централен, Община Пловдив – Район Тракия и Restaurant Central. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC.

Central Events, ул. „Княз Александър Първи” 32

09 – 19 часа

Lindy Hop Plovdiv’s 3rd Birthday Party

Независимо дали танцувате, или не, заповядайте на нашия празник, за да усетите неповторимата зареждаща атмосфера на суинг танците. Gingertale е мястото, което вибрира в нашия ритъм, а Asya Vladimirova ще се погрижи музикалната селекция да е на ниво. И понеже е необикновено парти, ще има и още гост DJ-и! Талантливият фотограф Никола Гюлмезов ще заснеме многото незабравими моменти от дансинга!

Gingertale Bar

21:30 – 03 часа

Приказката в мен / Работилница „Пепеляшка“

Вълшебните истории имат поука, която крие механизмите за решаване на житейски проблеми. На тази идея се базира проектът „Приказката в мен“, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC. Входът е свободен за всички желаещи и няма ограничение за възрастта на участниците. В работилниците са подбрани вълшебни приказки като всяка разказва как човек преминава през различни житейски препятствия и кои са общите и индивидуалните, видими и невидими начини за тяхното преодоловяне. Те ще бъдат представяни за и с публиката, като „актьорите” ще решават в каква роля и на какъв етап от разказа да се включат.

В затъмнено помещение участниците разпределят ролите и изиграват приказката като в театър. Някои участници имат реплики, но всички преминават през различните приказни етапи. Чрез символните кодове на астрологията, водещата Краси Кирчева „превежда“ историята от „символен език“ на „житейски език“. След работилницата – навън, емоционалната памет пренася щастливата развръзка и в живота на участниците.

Кога: 16 фев „Пепеляшка“
Къде: U PARK Gallery, Галерия „U-park““,
ул. „Отец Паисий“ 24
Вход: свободен / капацитет до 30 души/
Водеща: Красимира Кирчева, автор на
„Юздите на вълшебните коне“
Събитието се провежда в: затъмнено помещение с UV
осветление.
Препоръчително облекло: с яркобели връхни дрехи

U PARK Gallery

15 – 17:30 часа

ROCCO at BALLY CLUB

След толкова много години зад пулта, DJ ROCCO няма нужда от представяне. Един от познатите диджей в града под тепетата, който винаги е подготвен да се погрижи за максималното добро настроение на гостите!

BallyClub

21 – 04 часа

17 февруари

Stop the Schizo LIVE at Bee Bop Cafe 

Софийската поп-рок ретро-фючър био-метъл група Stop the Schizo пристига в града на любовта и културата #pLOVEdiv за бутиков лайв в любимото на малки и големи Bee Bop Cafe. Елате да кажем заедно Не! на тихите и спокойни неделни вечери на дивана пред телевизора.

Stop the Schizo е независима музикална формация, основана през 2014 г. в София. Групата има зад себе си два студийни мини-албума – Start (2016) и Extended Glorious Splendor (2018) – и два видео-клипа.

Bee Bop Café

20 – 23 часа

Източник: LOST IN PLOVDIV

Фестивалът „Младият Пловдив чете“ стартира през февруари. Той се организира от ИК „Жанет 45“ и НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. Началото ще постави кинофестивал  „/Не/възможното образование“, който съдържа прожекции на документални филми и дискусии. Той ще бъде реализиран в периода 16 – 24 февруари. Прожекциите ще се осъществяват в Частно основно училище „Слънчеви лъчи“ и Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“.

Прожекциите в библиотеката ще бъдат на 18 февруари, като от 15.00 ч. ще бъде показан филма „Забраненото образование“, а от 17.30 – „Методът Монтесори“. След последната прожекция ще се проведе дискусия с участието на Виолета Жекова – ръководител на Детски център „Монтесори“. В документалните разкази стоят проблемите на образованието, различното в това отношение в днешно време, личността и работата на Мария Монтесори и други въпроси, засягащи училището, ученето, методиката и т.н.

Страница 1 от 1421

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…