Print this page

"Един местен човек дойде и ме попита: "Извинявай, но какво означава това?". Обясних му, че искам да покажа унищожението в Газа, като публикувам снимки в сайта ми, но в интернет хората гледат само снимки на котенца"

Банкси е уличен артист, почитан от хиляди хора по целия свят, заради невероятния си талант да изразява силни послания чрез творбите си. Най-накрая той успя да достигне до една от най-спорните теми, до място, което е пропито с болка, кръв и война. Именно чрез изкуството си, Банкси се промъкна в Газа и изрази мнението си за израелско-палестинския конфликт.

Във видео, което артистът сам сподели в сайта си, ни се предоставят проблясъци от тунелите, които е използвал, за да се промъкне в Газа и да се добере до крайната си точка. Видеото включва и няколко кратки интервюта с местни жители. Творенията му, заедно с коментара, завързан към видеото, подчертават страданието, което се налага хората в Газа да понасят, както и раздразнението на художника от апатията, която сякаш е обхванала света по тази тема.

Независимо дали сте съгласни или не с позицията на Банкси, той за пореден път ни напомни защо е толкова известен и защо творбите му струват повече от всичките думи на този свят.

Видеото, пуснато в youtube от Банкси може да видите ТУК.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…