Print this page

 

Никога не съм подозирала, че езерото може да бъде толкова величествено и магично, казва фотографката Кристина Макеева

Зимата е сковала стотици градове. Снегът продължава да се трупа, а ледът е неизменна част от студените месеци. Днес ще ви представим един проект на руската фотографка Кристина Макеева. 

Макеева поема на експедиция заедно със свои приятели към най-дълбокото и чисто езеро на Земята – Байкал. Когато планирахме своето пътуване, дори не подозирах колко красиво, величествено и магично е езерото. Прекарахме три дни там и бяхме толкова омагьосани от гледките, които ни заобикалят, че почти не сме спали, споделя фотографката.

Кристина споделя, че едно от най-интересните неща там е ледът. Той достига дебелина между 1.5 и 2 метра и създава причудливи форми. По цялата му дължина има пукнатини, които са много красиви и се виждат кристално ясно, заради чистотата на водата, допълва още тя. В същото време, водораслите, които живеят в ледените води отделят газ, който образува мехурчета в някои от местата по езерото. Целият екип е категоричен, че това е най-красивото място на земята, а усещането за студ е било изместено от красивата природа. 

Ето и самите снимки, които Кристина е направила:

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…