Print this page

 

Sony World Photography Awards е най-големият в света фотографски конкурс

Само преди няколко дни станаха ясни победителите в едно от най-престижните фотографски състезания - 2017 Sony World Photography Awards. Конкурсът за най-добра снима се проведе в 65 страни, сред които и България, като всяка страна има индивидуален спечелил. Националните награди са глобална програма, отворена за фотографи с различни способности. Тя има за цел да открие най-добрата снимка, направена от местен фотограф.

Победителят в най-големия фотографски конкурс в света е Иван Миладинов, който спечели признанието за снимката си „Стара река“, която виждате най-горе на страницата. Самият кадър е заснет в края на 2016-та година, изобразяващ красивите и меки есенни цветове.

Миладинов разказва, че снимата е направена в самия резерват „Стара река“, който съхранява все още дивата природа. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен. "Много съм щастлив да спечеля този конкурс. Но истинското щастие идва от факта, че съм награден за снимка на пейзаж от България. Аз съм наистина горд да покажа на хората в чужбина колко прекрасна и дива е нашата природа. Това е най-голямата ми награда.”, споделя фотографът. 

Всички наградени снимки от конкурса можете да видите тук: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/winners-galleries/2017/national-awards

Alex Andriesi, Winner, Romania

Arek Rataj, Winner, Poland

Kyaw Win Hlaing, Winner, Myanmar

Miriam Strong, Winner, New Zealand

Tim Cornbill, Winner, UK

Mohamed Roushdy El dor, Winner, Egypt

Simona Nalepkova, Winner, Czech Republic

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…