Капана.БГ

Капана.БГ

Събота, 24 Февруари 2018 00:01

Гост музикант от Брюксел в Artnewscafe

Pierre Ma / Travelling with music and drinks

Pierre Ma e музикант от Брюксел, който обича да експериментира с различни музикални стилове. От западна музика с рок, джаз и хип-хоп, през ориенталска, европейска, африканска, южноамериканска, та до карибска.
Аartnewscafe ще забърка специални коктейли, които да ни настроят на word music вълна.  

Artnewscafe 20 часа.

Тази събота DJ SKILL ще гостува в клуб Фарго за още една яка вечеринка от поредицата Spinning the Groove / 12'' Madness. Очаквайте една концептуална вечер, посветена на 12-инчовите сингли от архива на Vinyl's Homeplace "Soul Searchin' / Домъ на плочата "Soul Searchin' предимно от края на 70-те и началото на 80-те, както и новите качествени артисти в стилове като Electric Funk, Boogie, Soul Funk, Disco и всичко, което се доближава до това. Запчва в 21 часа.

Събота, 24 Февруари 2018 00:05

История за насекоми в Куклите

„Не си търси белята” е история за насекоми. Започва в 10,30 часа.

Малкото паяче Пипо се откъсва от нишката си и преживява много, докато намери приятел – мравката Жоро. Пчелите, Светулките, Бръмбарът, Калинката – бебе, Щурецът Киро и Пеперудата Клара Ви канят да се забавлявате с тях. Ваш водач в света на насекомите ще бъде елфът Игнат.

Автор: Александър Михайлов

Режисьор: Ваня Иванова

Сценограф: Майа Петрова

Музика: Николай Иванов

Участва: Александър Караманов / Румен Караманов.

Културен център "Тракарт" отваря врати на 24 февруари 2018 г. /събота / от  11.00 часа за всеки, който се вълнува от история, архитектура, вяра и добросъседски отношения.

Заповядайте на презентация, посветена на българската църква "Свети Стефан" в Истанбул. Гост  ще бъде г-жа   Фикрие Булунмаз –  архитект и реставратор,   ръководител на реставрационния екип на Желязната църква. Освен с г-жа Булунмаз ще можете да се запознаете и с целия й екип, както и да участвате в разговор за историята на църквата, реставрационния процес и за откриването й .

Официалното откриване на църквата "Свети Стефан" бе на 7 януари 2018 г. след шестгодишен ремонт.

Църквата "Св. Стефан" е единствената православна желязна църква в света.

Събитието се организира от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив и Културен център "Тракарт". 

Ротари навърши в пекът 113 години, а днес членовете на Ротаракт Пловдив-Пълдин ще духнат три свещички на тортата си в Cafe de Paris, на 24 февруари от 20 ч.

Ние от Ротаракт Пловдив-Пълдин ви каним на едно пътешествие до Париж - градът на светлината по случай нашия 3-ти рожден ден. Нека заедно прекараме "Полунощ в Париж"!
Носете малко багаж, много добро настроение и много топлина!

Очакват Ви спиращи дъха моменти, огромно забавление, игри и незабравима атмосфера, потопена в обятията на една парижка нощ!

Къде можем да се поддадем на мечтите, ако не и в Париж?

Ако обичате комикси, анимационни филми и карикатури и се ентусиазирате щом хванете молив, но ви се иска да отидете отвъд "точка, точка, запетая...", заповядайте да измисляме и рисуваме заедно забавни персонажи в компанията и с напътствията на Теч! Материалите са от нас, вие си донесете добро настроение и въображение без намордник.

Тази покана е за днес – събота, 24 февруари от ателие Ръкоделницата в квартал Капана. Начало на заниманието е от  11 часа, подходящо за възраст между 12 и 112 г. Стойност на ателието: 20 лв. Местата са ограничени. За да участвате - обадете се на място или изпратете лично съобщение във Фейсбук.

Безплатно кино, запознанство с музикални инструменти и великите класици, работилници за картички и мартеници са сред богатите възможности за избор

Богата програма предлага Пловдив за деца и родители тази събота. За пореден уикенд продължава Детският филмов фестивал в LUCKY Дом на киното. На безплатния фестивал в събота могат да се гледат 4 заглавия – My Little Pony: Филмът в 11, Бамзе и градът на крадците в 11:30, Рок Дог от 3D от 13 часа и Седмото джудже от 13:15. Места в деня на прожекциите се взимат единствено от касата на киното, а организаторите препоръчват да се отиде максимално рано, тъй като безплатните билети свършват бързо.

От 11 часа в Детската театрална школа „Арлекин“ към театър А‘парт ще се проведе открит урок за деца и родители, които се интересуват от театралното изкуство. Целта е първоначално запознаване с театъра – начини и методи за работа с деца. Откритият урок е на пл. „Съединение“ 3. Подробности – тук.

Йога-арт студио Шанти предлага йога за деца. Студиото се намира на ул. „Ангел Кънчев“ 8А, а поканата е за 10:30 часа.

Къщата за музикални вълшебства също има програма за деца. В 10 часа малчуганите продължават да се запознават с различни музикални инструменти. Този уикенд на ход са клавесите. Цена за единично посещение - 6 лв, за второ дете от същото семейство - 5 лв. Карта за 5 посещения - 25 лв, за второ дете от семейството - 20 лв. Заниманията са подходящи за деца до 3 г с придружител. Групите са до 10 деца, затова е необходимо предварително записване на тел 0887243670 или лично съобщение.

В 11:30 децата ще могат да се запознаят и с композитор и негово произведение – този път ще бъде представен Антонин Дворжак и „Русалка“. Подробности – тук.

В Сезони Арт Студио предстои и благотворителна работилница за мартеници. Студиото се намира на ул. „Хан Кубрат“ 8. Работилницата започва в 10 часа.

В Groove Music and Art на ул. „Атанас Самоковлиев“ 9 ще се проведе и работилница за картички. Творческата работилница започва в 11 часа с игри, а истинската работа започва в 12 и ще продължи 4 часа. Подробности – тук.

Страница 1 от 1038

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…