Карин Бонели, първата жена флейтист в прочутата Виенска филхармония , ще изнесе концерт с оркестъра на Опера Пловдив на 9 февруари от 19 часа. Вече е традиция симфоничните програми на Операта да се изнасят в Дом на културата „ Борис Христов”, след като Концертна зала бе затворена за основен ремонт. Диригент е маетро Станислав Ушев, а концертмайстор е Мичо Димитров.

Карин Бонели ще изпълни един от най-сложните концерти в реперотара за флейта – този на Жак Ибер. Френският композитор написва произведението през 1934 година в чест на великия флейтист Марсел Моис. Това обяснява и виртуозността на концерта, който обединява еклектичен брой музикални стилове от Моцарт и Вагнер чак до Стравински.  Програмата на концерта „Френска фантазия за флейта”  включва още  „Следобедът на един Фавн” и „Морето” – три симфонични скици от Дебюси

Флейтиската Карин Бонели е завършила частния университет Консерватория Виена. Носителка е четири пъти на Първа национална награда на австрийския конкурс „Prima la musica”.

Билети за концерта на Калрин Бонели и оркестъра на Опера Пловдив се продават на касата на Операта ( ул. Гладтсон 15) и в Билетен център пред Общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…