Кметът: Седнахме на една маса с арх. Абаджиев, стиснахме ръце и ще вървим заедно напред

Кино Космос ще се случи в името на града ни, заяви арх. Абаджиев

Каква ще е съдбата на Кино Космос? Частичен отговор на този въпрос, който вълнува толкова много хора, даде кметът Иван Тотев днес. Това се случи по време на представянето на проекта за реновирането на Детмаг и превръщането на пространството в галерия. Градоначалникът се спря на знаковата сграда на арх. Шинков и обясни, че в казуса „Космос” има раздвижване.

Седнахме на една маса с арх. Тодор Абаджиев. Стиснахме си ръцете. Опитваме се да вървим заедно напред, обясни пред журналисти кметът. Припомняме, че арх. Абаджиев придоби авторските права за сградата от арх. Шинков миналото лято. Именно тогава намеренията на администрацията за оживяване на най-голямата амфитеатрална зала под тепетата рязко се промениха.  А сега дойде момент за нов обрат в сериала „Космос”.

Тотев заяви, че е имало среща именно за авторските права на сградата, на която среща се е постигнал консенсус. Притъпихме сблъсъка на личности, поясни кметът. И допълни, че вече има готов проект за ремонт и реконструкция на киното, който проектантите ще дарят на общината. Дарението обаче трябва да мине през общински съвет, а за да се случи това, трябва да е ясна точната стойност на изработения проект. Тази оценка ще се направи в следващите няколко дни,след което дарението ще мине през местния парламент. После експресно можем да минем на вълна инженеринг, допълни Тотев. Той смята, че въпросният проект може да бъде представен след две седмици. Не стана ясно обаче кой е негов автор, колко ще струва реализирането му и кога може да бъде завършен ремонтът. По предварителни изчисления, ще са нужни повече от отделените за Космос до този момент два милиона лева.

Под тепето се свърза с арх. Тодор Абаджиев. Той потвърди, че е имало среща между него и представители на общината и че двете страни наистина вървят в една посока. Да, седнахме на една маса. Кино Космос ще се случи в името на града ни, заяви арх. Абаджиев. И обеща утре да даде повече информация по темата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…