Независимият британски режисьор и продуцент на филма си "Нито вълк, нито куче" Стивън Люис Симпсън ще представи филма си пред българска публика за пръв път този кино уикенд. Премиерата за България ще бъде в Пловдив, в петък от 19 часа в LUCKY Дом на киното, когато той ще се срещне и с публиката и фенове за дискусия. Филмът ще бъде представен по-късно и в София.

Филмът е базиран на бестселъра на Кент Нърбърн, който след известно търсене се спира именно на Симпсънс да екранизира едноименния роман. Филмът ще ни срещне с живота на индианците в САЩ и е сниман в един от най-красивите райони на света, в индиански резерват в Северна Дакота. "Нито вълк, нито куче" има изключително високо одобрение от публиката, като има 4,7 от 5 точки в престижния сайт RottenTomatoes, както и висока оценка в Imdb.com. 

Самият Стивън Люис Симпсън е от Шотландия, но живее основно в САЩ, където е базирана работата му. От около една година обаче премества бизнеса си от Холивуд в Пловдив и вече е част от градския живот на бъдещата културна столица.

Очаквайте интервю със Стивън Люис Симпсънс за живота му в Пловдив, работата по филма и киноиндустрията по-късно в KAPANA.BG

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…