„Матрицата“, „Боен клуб“ и „Криминале“ са хитовете в 20-ото юбилейно издание на кинофестивала, още около 50 забавни, приключенски и арт филми очакват пловдивчани до края на юли

20-ото издание на „Филмови нощи Филипополис“ стартира тази вечер с прожекции на драматичния филм за наркотрафиканта Ескобар – „Да обичаш Пабло“ и комедията „Книга за възрастни“. До края на юли предстоят още над 20 дни с вълнуващи филми, сред които много забавни заглавия, интересни приключенски истории и арт кино от България и света. Програмата на Филмовите нощи продължава с прожекции всяка вечер до 29 юли.

„ДА ОБИЧАШ ПАБЛО“ разказва историята за световноизвестния наркотрафикант Пабло Ескобар. В кожата му влиза невероятният Хавиер Бардем, който си партнира на екрана с Пенелопе Крус. Двамата пресъздават един необичаен поглед към живота на наркобоса, когото ще видим освен в традиционната му светлина на зъл престъпник и на умело контолиращ публичното мнение човек, чрез различни благотворителни акции. 

Романтичната комедия „КНИГА ЗА ВЪЗРАСТНИ“ събира на екрана няколко от най-атрактивните дами от големия екран – Даян Кийтън, Джейн Фонда, Алисия Силвърстоун и други. Те влизат в ролята на приятелки с частен книжен клуб, които научават историята за Крисчън Грей и по този начин преоткриват своята сексуалност.

По случай 20-ото юбилейно издание ще може да гледате три от най-култовите заглавия в историята на киното. Това са легендарните филми от 90-те на миналия век „МАТРИЦАТА“, „БОЕН КЛУБ“ и „КРИМИНАЛЕ“. Програмата включва още селекция български филми, сред които „8’19“ , „РАДИОГРАМОФОН“, „ВЪЗВИШЕНИЕ“ и други най-нови популярни наши продукции. За поредна година Филмовите нощи ще предложат и селекция от приключенски заглавия – един ден е посветен на фестивала за късометражни филми BANFF 2018, а в селекцията ще може да гледате също „С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ“, „КАМИНО ДЕ САНТЯГО“ и „С КАНУ ПО АМАЗОНКА“. 

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билети се продават на касата на „Лятно кино Орфей“ всяка вечер след 19:30 часа, а места може да си запазвате на boxoffice.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…