Общо 15 ТИР-а с техника пристигат за оборудване на сцените за Hills of Rock в Пловдив в края на тази седмица. 9 от тях са днес на границата, разкри Иван Несторов пред пловдивските медии днес. Огромната сцена пристига от Унгария и няма нищо общо с тази от предната година, добави той – тя е 25 метра дълга, 15 метра широка и има странични части, които да поемат гигантски екрани и озвучаване.

Самата техника за звука е собственост на Iron Maiden. Те са я предоставили на фестивала, което е нещо, което не се случва често. Обикновено те я ползват за техните си концерти, а за останалите си отговарят организаторите на съответния фестивал, коментира Несторов. Това, че ще ползват това висококачествено озвучаване е направило много щастливи останалите изпълнители.

Почти всички билети са разпродадени, добави още той. Това също е нещо, което се случва много рядко по фестивали – може би никога български фестивал не е продавал всичко докрай, каза Несторов. Посетителите ще могат да се насладят на 50 артиста на 3 сцени. Очакват се около 60 000 души в трите дни, като разбира се, най-много ще са в деня с участието на Iron Maiden. Имахме късмет, че те минават от тук и можем да ги привлечем. Надяваме се догодина отново да има големи групи, които да са наблизо и да се съгласят на участие, добави той.

Иван Несторов уточни и организацията на трите дни – 20, 21 и 22 юли. Вратите в зоната около Гребната база ще се отварят около 16:30 часа. След проверка за непозволени вещества и предмети, всеки ще получава гривна с цвят, съответстващ на типа билет – еднодневен, двудневен или за целия фест.

Част от организацията става цялата зона на парка около Гребната. Самият стадион Пловдив също ще бъде използван – но само теренът. Там ще се разположат кухните, където ще се хранят артистите.

Сериозни проблеми изпитва Пловдив с капацитета на места по хотелите, както и места за паркиране. Всички места за настаняване са запълнени. Трудно ще е и с паркирането, коментира кметът Иван Тотев, като призова колкото се може повече хора да идват заедно, да споделят автомобилите. Общината прави всичко възможно да регулира движението така, че всичко да се случи без проблеми – ще бъде затворена улица „Копривщица“ от страната на стадион „Пловдив“ от Марица до бул. „Шести септември“, като там ще се обособят паркоместа. Други части в района също ще се използват за паркиране, но е възможно и тогава да не стигнат местата, добави Тотев. Той призова за разбиране и при възможност посетителите да използват градския транспорт.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…