Световноизвестният оперен режисьор Стефано Пода ще създаде специален спектакъл за Пловдив по време на откриването на Opera Open през годината, в която градът ще бъде Европейска столица на културата. Италианецът пристигна в града ни за работна среща, като посети Оперната Гала от Класик Open Air и с интерес проследи случващото се в балетната зала, където репетираха танцьори от 10 страни заедно със солистите на Болшой театър за "Лебедово езеро", съобщиха от Държавна опера - Пловдив.

Вдъхновен от богатото културно наследство на Траките и земите на Орфей, както и от древните езически ритуали като нестинарство, водещият артист прие поканата на организационния комитет на OPERA OPEN да открие фестивала на Античния театър през 2019 година с премиерен проект "Орфей", който ще обедини заедно класическа музика, античното наследство, тракийската митология, етносите и съвременния пулс на многоликия Пловдив, съобщиха още от операта. Спектакълът ще бъде създаден специално за програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

През 2017 година Стефано Пода представи своя спектакъл "Силата на съдбата" в OPERA OPEN и беше очарован от въздействието на античната сцена и от професионализма на артистите и музикантите от Опера Пловдив. 

снимка: Държавна опера - Пловдив

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…