С пълна сила продължава театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Тази вечер любителите на Мелпомена ще могат да гледат „Терапевти“ от Кристофър Дюранг на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и „Каре“ от Пау Миро на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“.

Брус (Явор Борисов) и Прудънс (София Бобчева) търсят партньори по обява. Първата им среща минава катастрофално, но когато повторно се събират, подмамени от поредното обявление за запознанство, решават, че това не е случайно…

Опитите им да се опознаят и сприятелят се усложняват от налудничавите съвети на техните психотерапевти (Александра Сърчаджиева и Калин Сърменов). Не стига това, но и Брус е в „деликатни“ отношения със своя съквартирант Боб (Боян Арсов)…

„Терапевти“ е не просто романтична комедия, в която се надяваме любовта да възтържествува. Това е забавно нагледно ръководство как да се научим да харесваме сами себе си.

„Терапевти“ ще се играе на Голямата сцена на Драматичния театър от 19 часа. Постановката не е подходяща за лица под 16 години.

Какво е накарало четирима близки приятели да спрат да се виждат? Какво ги е накарало да се съберат отново? Защо се доверяват на неща, които не разбират и не смятат за редни. Може би има други механики, които ни движат освен тази на споделеното съзнание.

„Каре” е пиеса за тези, които не намират смисъл в живота на другите. За тези, които намират живота между случванията на другите. Пиeса за неутолимата жажда, за лекотата, за размаха, с който искаш да пропилееш целия си живот!

Пиесата на каталунския драматург- Пау Миро, ни замисля за позицията на определен тип хора, които често биват определяни като аутсайдери или негодници. Защото техните намерения и реакции не съответстват на обществените порядки. Само че тези хора, също нямат потребност да са част от обществото, защото обществото отдавна ги е поставило в пасивни, изчакващи позиции. А тяхната природа е друга, те обичат да рискуват, да залагат...всичко и сега.

„Каре“ ще може да гледате с вход свободен от 19.30 часа в Камерна зала в Драматичния театър. Представлението не е подходящо за лица под 16 години.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…