Четвъртият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена“ ще се състои в Пловдив от 13 до 19 октомври. Събитията от програмата ще се случат в Цар-симеонова градина до Пеещите фонтани, в двора на детския отдел към РНБ „Иван Вазов”  и в  Залата на РНБ „Иван Вазов”, а входът е свободен.

Акцент в програмата е закриващото събитие - на 19 октомври звездата на българския театър и кино Ицко Финци ще представи пред пловдивската публика своя авторски моноспектакъл „Като в кабаре”, в който актьорът влиза в различни роли, партнирайки си с любимите роял, цигулка и акордеон.

Проектът „Квартална сцена” е фестивал за изпълнителски изкуства, който пътува из различни населени места в страната. Той има три предходни издания в Самоков, Елин Пелин и Ихтиман. Неговата цел е да среща малки и големи зрители с разнообразните форми на театралното изкуство. Фестивалът ще предложи разнообразна артистична програма предимно на открито. Артисти от различни градове ще представят както театрални представления така и занимателни работилници и игри.

Проектът се реализира от Сдружение 7 Акт в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов”, Пловдив, Фондация „Асоциация Информбюро”, Фондация „Арт Офис” и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Ето и пълната програма на събитието:

Събота 13.10.

Цар-Симеонова градина до Пеещите фонтани

11 ч. Игрите на квартала

игри за деца от 4 до 14г с Малка театрална компания

Продължителност 60 мин.

Кварталът,.. мястото където започва всичко – приятелите, спомените и игрите. Игри, които играем на задната уличка, в двора или зад блока. Игри, които нямат нужда от много приготовления. Само ластик, топка, пръчка или може би някоя счупена керемида вместо тебешир. Живите игри, в които да обелиш коляно е геройство, а да покатериш дърво – подвиг. Игрите на квартала – простички, вдъхновяващи и незабравими.

17 ч. Каквото направи дядо, все е хубаво

Малка театрална компания

Представление за деца (4-7)

Продължителност 45 мин.

Режисура: Емил Йорданов

Сценография: Инид и Стафан Бьорклунд

Костюми: Инид Бьорклунд

С участието на: Десислава Йорданова, Георги Тенев

Спектакъл по едноименната приказка на Х. К. Андерсен - една история за най-хубавото нещо в живота - любовта.   Освен да проследят забавните перипетии на главния герой, зрителите ще могат и да се запознаят с различни видове кукли – естрадни, мимиращи и импровизирани, което прави преживяването още по-пъстро и атрактивно.

19 ч. Огнен спектакъл

Цирково дуо BarbaroniTe, Бургас

За цялото семейство

Продължителност 40 мин.

Цирковите артисти Елена и Пенчо Гуджерови комбинират атрактивни акробатични елементи с музика и огън, като постигат впечатляващи светещи фигури. Майсторското владеене на специфичните техники на въртене на различни уреди е в основата на зрелищния спектакъл, който има за цел да подчертае мощта на природната стихия.

Неделя 14.10.

В двора на детския отдел към РНБ „Иван Вазов”

11 ч. Кукли от театралната сцена

Детско ателие за изработка на кукли с Арт Ленд

Продължителност 50 мин.

*Ателието е с капацитет 50 деца

Артистите от екипа на Арт ленд са разработили специално ателие, в което децата сами изработват меки кукли. Заедно с професионален художник и куклен артист, екипът помага на децата да активират въображението си и да превърнат в реалност своите вълшебни приятели – животни, извънземни, принцеси и всякакви чудати същества.

Цар-Симеонова градин до Пеещите фонтани

17 ч. Балон, като слон

Детски интрактивен спектакъл със сапунени мехури на Коле Китанов

Продължителност 45 мин.

Със своята магия и пъстроцветен чар сапунените мехури винаги са любима игра на децата. В това шоу главните герои се раждат на мига от сапунената пяна. Чрез различни номера, състезания и игри, балоните  разкриват тайните си, потапяйки децата в невероятния свят на  слона балон и неговите причудливи приятели.

Петък 19.10.

Залата на РНБ „Иван Вазов”

19 ч. Като в кабаре  

Моноспектакъл на Ицко Финци

Пордължителност 90 мин.

 *При лошо време събитията ще се проведат в залата на РНБ „Иван Вазов”

** Всички прояви в програмата са с вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…