С игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци те ще предадат атмосферата на древна Елада

Деца от различни етноси ще изнесат безплатен образователен концерт „Що е то Античен театър – въпроси и отговори за деца“ на 28 октомври като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Събитието ще започне в 12 часа в голямата зала на Организацията на евреите „Шалом“ в града. Концертът ще представи игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци в атмосферата на древна Елада. Той се реализира в рамките на образователната програма на проект „Медея“ на Сдружение „Легал арт център“ и е резултат от втората фаза на обученията на деца от ромските, турските, арменските и еврейските общности на Пловдив.  Водещ на концерта ще бъде актрисата Снежина Петрова, която е и част от обучаващия екип.

Проектът събира 75 деца между 6 и 17 годишна възраст, които чрез театъра споделят и намират решения на въпроси от ежедневието си. „Медея“ има за цел чрез похватите на театъра да ги научи как да разрешават конфликти на базата на архетипни и устойчиви психологически модели на поведение. През 2018-та проектът се развива като обучителен и насочен към децата. В края на юни изложба “Децата на Медея – Деус екс махина или Що е то Античен театър“ събра всички групи заедно и представи 82 рисунки на площад „Централен“. Предстои през лятото на 2019-та на Античен театър в Пловдив да се играе и театралната постановка "Медея" на Десислава Шпатова с актьорското включване на Снежина Петрова, Владимир Пенев, Валентин Ганев, Станка Калчева и още познати лица от театралната сцена.

Част от обучителния екип са Снежина Петрова (актриса), Асен Аврамов (композитор), Георги Гочев (класически филолог), Ася Иванова (актриса). Инициативата се реализира в партньорство със „Алианс за равни права и устойчивост“, Фондация „Аракс“, Еврейска организация „Шалом“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…