Истории за индийски слон, падащи звезди и момче, което вярва, че е куче, разказва младата ромска актриса Наталия Цекова в „Цигански колела“

Представление на ромски и български език, написано от талантливата актриса Здрава Каменова, ще се играе на сцена в ОУ „Панайот Волов“ на 7 ноември от 14.00 часа. Постановката е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се организира от театрална компания „Празното пространство“. Тя ще разкаже истории за един отдавна заровен в България индийски слон, за танци върху падащи звезди, за момче, което вярва, че е куче и за мечтата да си „Мис Свят“. Спектакъла се фокусира около въпроса дали една жена е готова да забрави всичките си традиции и спомени заради любовта.

Представлението се базира на реални истории на роми от България и фрагменти от техни легенди. През призмата на тяхната история, култура и традиции ще бъдат показани препятствията, пред които ги изправя процесът на интеграция.

Двуезичното представление е написано специално за младата актриса Наталия Цекова, която е от ромски произход. Тя е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ  през 2014 година, а след това и магистърска степен със специалност „Публична реч“. Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, който е и съавтор на пиесата. Неотлъчно до актрисата е акордеонистът и композитор Мартин Любенов – едно име познато не само в страната ни, но и в Европа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…