Краси Радков се завръща на театрална сцена след 14 години в новата комедия от Иво Сиромахов

Краси Радков и Иво Сиромахов ще представят премиерната комедия на Сатиричния театър „Островът” на 23 март в Дом на културата „Борис Христов” от 19.30 часа. И двамата по великолепен начин доказват, че не са само „артистите от телевизора“, а могат да обяздят голямата театрална сцена. Автор на пиесата е самият Иво Сиромахов („Операцията”), а режисьор е Съни Сънински („Дуенде”, „Охранители”), който също участва в спектакъла. 

„Островът“ среща на борда на самолет един българин, който от 25 години живее в Америка и нашенец, който възнамерява да замине за „страната на неограничените възможности”. Заформя се фатален сблъсък на „двете Българии”. „Българите сме странен народ. Най-много от всичко обичаме да се разделяме по всякакви признаци. И да се самоопределяме по това, което мразим.”, коментира авторът Иво Сиромахов.

Съвременният близък родственик на Алековия Бай Ганьо се изпълнява великолепно от Краси Радков, който се завръща в театъра след 14-годишна пауза. В останалите роли ще видим Пламен Великов, Стела Ганчева и Исабел Божидарова.

„Правя този спектакъл, защото за мен е повече от очевидно, че независимо къде живеем, българите сме обречени да живеем заедно. Домът е чувство, а не географско понятие. Ние сме обречени да бъдем единни, сплотени, човечни и колкото по-бързо осъзнаем факта, че обвинението и търсенето на виновни води до самоунищожение, толкова по-скоро ще спрем да се чувстваме изолирани и самотни като островитяни, а държавата ни ще спре да прилича на далечен изоставен остров.”, споделя режисьорът Съни Сънински.

Поради актуалната тематика и звездния актьорски състав билетите за „Островът” в Сатиричния театър в София са изчерпани за месеци напред. В Пловдив билети се продават на каса „МаскАрт” в Дом на културата, а при засилен интерес от Сатирата обещават да добавят извънредно второ представление.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…