Пускат нови дати за моноспектакъла на Йоана Буковска-Давидова, поради голям интерес

Поради нестихващия интерес към моноспектакъла „Променяне“ на Йоана Буковска-Давидова, бяха обявени нови дати за представления в София и Пловдив преди и след официалната премиера, която ще се състои в Пловдив, на 11 и 12.03.2019г. на камерната сцена в ДТ “Н. О. Масалитинов“. Билетите за премиерите в Пловдив се изкупиха за един ден.

На 5 март специален гост на постановката в София ще бъде патронът на представлението - посланикът на Швеция за България, Нейно Превъзходителство Луиз Бергхолм. Тя ще присъства с голяма част от дипломатическия корпус на Шведското консулство в България. Екипът на "Променяне" има идеята да превърне представлението в празник на Скандинавия и е отправил покана до дипломатите на Дания, Норвегия и Финландия, които ще имат възможността заедно да отдадат почит и внимание на голeмите величини в изкуството - Лив Улман и Ингмар Бергман. “Променяне” е драматизация по книгата “Промяна” на актрисата Лив Улман (изд. Колибри) и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей и 100 – годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман. Постановката е част от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

Вече са ясни и датите за април – публиката ще има възможност да съпреживее великолепният моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова на 4 и 5 април в “Нов театър” в НДК, София и на 1 и 15 април в ДТ “Н. О. Масалитинов“ в Пловдив.

“Променяне” е първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечната точка на най-новите технологии, киното, интерактивно сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност. Чрез специално разработено приложение зрителите добавят чрез смартфоните си допълнителни реалности към няколко епизода от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата, заедно с ярки 3D Mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени.

Спектакълът вече обра овациите на публиката и критиката с предпремиерните си представления.

Билети за постановките в София са в продажба на касата на Нов театър НДК, Билетен център НДК – на каса и онлайн и в  theatre.art.bg.

http://theatre.art.bg/променяне-(премиера)_5020_160_20

Билети за представленията в Пловдив са в продажба на касата на касата на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" Пловдив в theatre.art.bg и на сайта на dtp.bg

Проектът „Променяне“ е част от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…