За пръв път съвременен цирк от Австралия ще бъде показан в рамките на ONE DANCE WEEK

Австралийският спектакъл A Simple Space обърква представите за гравитация и за предел на човешките възможности. Артистите от трупата за съвременен цирк Gravity & Other Myths излизат за пръв път пред българска публика на 18 октомври по време на фестивала ONE DANCE WEEK. Той е част от събитията в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

A Simple Space е главозамайващ полет на 7 акробати без технологии и трикове, без осигурителни въжета, против законите на физиката. Свободният превод на заглавието на спектакъла може да е „токов удар“ или „извън разума“, защото в напълно голото пространство на сцената трупата от Аделаида довежда сетивата на зрителя до тези състояния.

Зад кулисите няма нищо. Няма светлинни и звукови ефекти, няма грим и специални костюми. Само перкусии на живо отмерват ритъма на прелитащите тела. Не си представяйте просто цирк. Не си представяйте и „Сирк дьо солей“.

„Абсолютен триумф“, пише британският „Гардиън“ за австралийското шоу. „Физически театър, който ти отвява главата“, допълва специализираното изданието на Единбургския фестивал, най-големия фестивал на изкуствата в света. „Тези каскади, предизвикващи гравитацията, спират дъха, удоволствие е да гледаш“ според оценката на авторитетното списание за изкуство „Стейдж“.

Gravity & Other Myths се събират преди 10 години и създават нов вид акробатичен физически театър, който чупи моделите едновременно на цирковото и на театралното изкуство. Компанията е носител на няколко престижни награди за съвременен танц, театър и цирк в Европа и Австралия.

До момента A Simple Space е представен в 14 държави на 6 континента. Спектакълът е сред най-зрелищните събития на ONE DANCE WEEK 2019 и е подходящ за зрители над 7-годишна възраст.

Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на EasyPay. Поради големия интерес препоръчваме предварителното им закупуване.

12-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и ONE DANCE WEEK ще представи разширена програма през септември и октомври 2019 в Пловдив. Основната сцена по традиция е Домът на културата “Борис Христов” в Пловдив. Бъдете с нас и на @onedanceweek във Facebook и Instagram, както и на www.onedanceweek.com.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…