Късната прожекция е на номинирания за Оскар за най-добър чуждоезичен филм ливански Капернаум

В неделния ден заповядайте в Lucky Дом на киното от 16 часа, за да гледате белгийско-холандската продукция “Момиче”, спечелила награда за най-добър актьор в програма „Особен поглед“ в Кан. Филмът разказва за амбициозната 15-годишна Лара, която мечтае да стане професионална балерина. С помощта на баща си се впуска в това приключение и се записва да учи в ново училище. По тялото си обаче разбира, че по рождение е момче. С неспособността да понесе натоварването на балерините се засилват и присъщите и за двата пола комплекси.

Програмата на София Филм Фест продължава в 18 часа с турския филм на Толга Карачелик “Пеперуди”, грабнал голямата награда на фестивала за независимо кино Сънданс’18. Кемал, Кенан и Сузи са напуснали родния си малък град Хасанлар, тръгнали са по различни пътища и са отраснали далеч един от друг. Един ден получават неочаквано обаждане от баща си, който иска те да се върнат веднага у дома. Най-големият – Кемал, е натоварен със задачата да убеди брат си и сестра си да се върнат отново на мястото, навяващо им спомени, които едва са успели да забравят. Докато всички се опитват да съберат отново разпиляното си семейство и да се изправят пред общото си минало, всеки един от тях трябва да приеме другия и да го опознае отново.

В 20.15 часа е началото на ливанската номинация за най-добър чуждоезичен филм “Капернаум”. Чрез драматичната история на 12-годишния Зейн и неговата битка за справедливост – той решава да съди родителите си с обвинението „липса на любов”, авторите на „Капернаум” насочват вниманието към живота и съдбата на хората в най-бедните квартали на Ливан, като поставя фокус върху уязвимия свят на децата там.

Панорамата на турския режисьор Нури Билге Джейлан продължава и днес с носителя на Златна палма от Кан 2014 - “Зимен сън”, който може да гледате от 18.15 часа. Филмът е дълбока и съзерцателна история за хотелиера Айдън в малко градче, чиито културни претенции и самодоволство са сринати през една паметна зима. Действието се развива сред живописния зимен пейзаж на Кападокия.

София Филм Фест в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Онлайн билети можете да откриете на www.boxoffice.bg или на касата в Lucky Дом на киното.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…