На 22 април от 19.00 часа в арт пространството СКЛАД ще се реализира премиера на спектакъла „ЦИКАДИТЕ“. Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019!

Пиесата „Цикадите“ на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала „Нова българска драма“ 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 г. е избрана и от платформата за нова драматургия „ПроТекст“ и европейската мрежа „Eurodram 2018“.

Режисьор на спектакъла е Александра Петрова (носител на ИКАР 2017 за дебют в режисурата и поставила пиесата „Наемателят“ в Драматичен театър Пловдив ). 
Участват
Надя Керанова, Георги Гоцин. Сценографията е поверена на Бояна Бъчварова. Видео артист е Гергана Лазарова, музика - Data Transporter/Нино Гомес. Пластика Ана Кабакова. Фотограф Венета Паунова.

За пиесата:

Мъж се събужда на непознато място . Той не си спомня кой е и как се е озовал тук . Жена приготвя багажа си за далечно пътуване. Случаен жест от нейна страна отключва паметта му . Време е маските да паднат. Двамата се познават повече от добре. Историята им е почти толкова стара, колкото и тази на света. Любовта им също. Тя ни пренася през различните им животи и градове – Лондон, Милано, Филипополис и така чак до запознанството им в древен Вавилон. Дали обаче неслучайната им среща в това междинно пространство, където душите се разминават, няма да се окаже и последна… 

Датите на първите две представления на "Цикадите" в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) са 22 април (премиера) и 17 май!

Билетите са на цена от 12 лв., за ученици и студенти – 8 лв.

Билети може да закупите от билетен център пред пред общината, туристически информационен център и Античен театър Пловдив, каса в Дома на културата, каса в комплекс С.И.Л.А. както и онлайн на www.eventim.bg

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…