Много вълнуващи и забавни събития ще отбележат първия уикенд на фестивала „Квартална сцена“. Петото издание ще се лучи в два поредни уикенда в Бунарджика в Пловдив. Събитията ще се проведат в специално Мобилно студио – сцена, която ще се превърне в пространство за общуване между малки и големи. Програмата включва ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни пърформанси, огнено шоу и музика на открито. Визуалният артист и сценограф Венелин Шурелов, носителите на Икар 2018 в категоия Съвременен танц и пърформнс Ива Свещарова и Вили Прагер, визуалният артист Петко Дурмана, актьорът и режисьор Ованес Торосян, DJ Ramsey Hercules са само част артистите, които ще гостуват в Пловдив. Входът е свободен.

Фестивалът се организира от Фондация „Арт Офис”, Фондация „Асоциация Информбюро”, Сдружение „7 Акт” в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов”, Пловдив и Нов български университет. Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира с подкрепата на Програма „Изкуство в движение” финансирана от Фондация „Америка за България”.

Пълна програма на събитието

13. 04. Събота
11 ч. Техническа проверка
Литературно четене с Ангел Иванов и Илия Виделинов
В „Техническа проверка“ младият писател Ангел Иванов събира истории за пътя към Пътя, или за крачещия между физическото и духовното човек. Заедно с актьора Илия Виделинов, под формата на артистично четене ще представят някои от разказите.
Продължителност 50 мин.

16 ч. Кукли на клечка
Креативна рисувателна работилничка Шишарка
Ще се готвим за игри на открито. Ще си направим кукли на клечка. Големи, малки, странни и чудновати. В ателието ще развихрим въображението си и ще се подготвим за куклен театър. В края на работилницата всеки ще може да вземе със себе кукла.
Подходяща възраст от 4 до 12 години.
Продължителност 50 мин.

19 ч. „Ротор”
Пърформанс-инсталация на Венелин Шурелов
В „Ротор“ мултимедийни артисти и сценограф Венелин Шурелов продължава интереса си към взаимодействието между тяло и технология. За тази цел Шурелов изгражда пред публиката специално съоръжение – едно сложно електро-механично кинетично устройство.
Номинация за Наградата „Икар“ 2017 в категорията „Съвременен танц и пърформанс“
Продължителност 60 мин.

14. 04. Неделя
11 ч. Кукли от прежда
Ателие за кукли с Art Land
Чрез намотаване, тъкане, различни преплитания децата ще си направят кукла плод на собственото им въображение. Заниманието е забавно и откривателско.
Подходяща възраст от 4 до 12 години.
Продължителност 50 мин.

16 ч. Магазинче за ноти
Детски спектакъл на Арт Ленд
„История една за инструменти музикални и техните стопани за нотички палави и доста закачливи, за Фрида – която мечтае да стане певица и затова нотите научи. За Морис льо Дрън-композитор, прочут с добрината си в целия град!“
Продължителност 40 мин.

19 ч. Electronica DJ сет с Movieman
В сета на movieman можете да очаквате ескалиращ електронен микс, преминаващ от класическо синт-поп звучене на New Order от 80те през прогресивния звук на Underworld от 90те до плътните съвременни баслинии на Les Animaux Sauvages.

Фестивалът се организира от Фондация „Арт Офис” https://www.facebook.com/artoffice.bg/ , Фондация „Асоциация Информбюро”, Сдружение „7 Акт” в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов” https://www.facebook.com/LibraryPlovdiv/ , Пловдив и Нов български университет https://www.facebook.com/officialNBU/ . Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 https://plovdiv2019.eu/bg и се реализира с подкрепата на Програма „Изкуство в движение” финансирана от Фондация „Америка за България” https://www.facebook.com/americaforbulgaria/ .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…