Проектът "Път на младите" достига до своя успешен финал. На 17 април от 18:30 часа ще бъде открита заключителната изложба на първото издание на проекта, в която ще бъдат събрани художниците, фотографите и скулпторите, които организаторите от "Бялата къща" подкрепиха в изминалите 2017 и 2018 година. С това те дадоха начало на кауза да подкрепят младите творци. Авторите ще получат брошура с кратка биографична информация и снимки на две техни творби.

"Път на младите” е проект на културен център „Бялата къща” в подкрепа на млади артисти. Целта му е да помогне на авторите да се изявят и утвърдят, да популяризира работата им пред широката публика. Това е дългосрочен проект, който показва развитието на творците, техните търсения и израстване. Той е и своеобразен медиатор, тъй като среща автори от цяла България, които обменят опит, идеи и взаимно се мотивират. През 2016 година след проведен национален конкурс професионално жури избра 25 финалисти в първото издание на проекта.

Всеки от тях участва в по две групови изложби, съответно през 2017 и 2018 в залите на културен център „Бялата къща“. Някои от авторите демонстрираха последователност, като във всяка от годините творчеството им се открояваше с утвърден вече стил. Други избраха да експериментират с различни техники, жанрове, стилове. Но всички те засегнаха общочовешки проблеми и ценности, по различен начин докоснаха сърцата на публиката.Първите стъпки в живота и в кариерата винаги са трудни и човек има нужда от подкрепа, за да крачи напред.

Културен център „Бялата къща” подава ръка на младите творци, защото вярва в таланта им.Събитието е част от асоциираната програма към "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…