След две прекрасни и вълнуващи представления в София мащабният и впечатляващ концерт-спектакъл „България – земя благословена“ ще гостува и в Пловдив, за да разкаже на всички пловдивчани и гости на града историята на нашата страна и нейните изключителни постижения в сферата на културата и изкуството.  През 2019-а година едва ли би имало по-подходящо място за представяне на концерт-спектакъла „България – земя благословена“ от Пловдив, имайки предвид, че градът е Европейска столица на културата и всички погледи са насочени именно към един от най-великите български градове. Спектакълът разказва красивия, интересен и ценен разказ за българската история, изкуство и култура, които биха могли да бъдат еднакво високо оценени, както от българите, така и от чужденицте, които са избрали да посетят Пловдив, докосвайки се до изключителната му история и наситена културна програма.

Концерт-спектакъл „България – земя благословена“ ще гостува в Града на тепетата на 17-и юни на сцената на Античен театър Пловдив. Не бихме могли да се сетим за по-подходящо място, на което да бъде представен този български спектакъл, който напомня на всички нас за значимата ни роля в културното развитие на Европа.

На 17-и юни в Античен театър „Пловдив“  концерт-спектакълът „България – земя благословена“ ще отдаде почит към 90-годишнината от рождението на един от най-великите български писатели – Йордан Радичков, както и към един най-красивите и исторически значими български градове – Пловдив. Град-явление, успял да преодолее безброй препятствия и перипетии, но подобно на българския народ, за който разказва спектакълът, Пловдив е жив и винаги ще бъде.

Концерт-спектакълът „България – земя благословена“ с режисьор Борис Радев и продуцент Народен театър „Иван Вазов“ ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на Земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели, обръщайки специално внимание на фигурата на изключителния Йордан Радичков, който през 2019-а година щеше да празнува своя 90-годишен юбилей.

В концерт-спектакъла ще вземат участие някои от най-разпознаваемите лица на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и уникалните танцьори от балет „Арабеск”, феноменалните ансамбъл „Българе”, спиращите дъха „101 каба гайди“, както и страхотната вокална група „Ведра Лика”.

Нито датите, нито годината са избрани случайно – те са плод на желанието на организаторите да почетат великия Йордан Радичков с концерт-спектакъл, който да припомни на всички българи великите и достойни мъже и жени, които, чрез силата на изкуството и знанието са достигали до умовете и сърцата на хората. Герои, чиито оръжия са били не сабята и меча, а писалката, словото, просветата, изкуството и културата. Герои, които на мъката са отговаряли с мъдрост. Герои, които на болката са отговаряли с чест, а на несправедливостта със знание. От подобни герои се нуждаем днес – отдадени, силни, смели и уверени, че именно в книгите и културата се крие спасението.

Чрез силата на музиката, вълшебството на текста и емоцията на танца, концерт-спектакълът „България – земя благословена“ съумява да разкаже историята на българската култура и изкуство, които са оставили значима и трайна следа в цялата еворпейска цивилизация. Постижения, които трябва да помним, и с които трябва да се гордем.

Билетите за спектакъла се разпространяват в системата на Eventim и са на цени от 20 до 50 лева. Освен на Eventim.bg и във всички партньорски обекти на компанията билети могат да се закупят и от Билетен център пред общината, Туристически информационен център (срещу Римски стадион), Комплекс С.И.Л.А., Античен театър Пловдив.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…