На 1 юни 2019 г., от 19,30 ч., на сцената на ДК „Борис Христов“ ще се открие тържествено 11-то издание на Международния детски балетен фестивал „С любов за танца“ Пловдив 2019 г.

„Точно преди 20 години на тази дата и на същата сцена през 1999 г., се откри първия Международен детски балетен фестивал. Тогава Пловдив бе съпътстваща Европейска столица на културата. Сега градът ни е Столица на Европейската култура. Нашите гости и участници от различни градове на България и чужбина трябва да почувстват и да видят нашето „Заедно“. Всички те ще бъдат тук в нашия град и държава, за да уважат с изкуството си нашия фестивал. Хубавите неща трябва да се споделят, това прави повече хора щастливи! Защото споделяме преживявания, чувства и надежди!“ , разказа Маша Иванова, директор на МДБФ „С любов за танца“ и балетен педагог на БС „Буратино“.

В рамките на 4 дни /1 – 4 юни/ всяка вечер от 19,00 ч., сцената на ДК „Борис Христов“ ще запечатва и претворява вдъхновението. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града ни за 2019 г.

Първо юнската празнична вечер ще продължи с премиерата на новия спектакъл на Балетно студио „Буратино“ – „Безброй вдъхновения“. В него ще участват всички деца и ученици на студиото.

„Творческото вдъхновение е това, което многократно е накарало най- видните личности на човечеството да създадат и създават ненадминати творение и шедьоври. Така музиката на геният, руският композитор М.И.Глинка, стана наше вдъхновение с мекотата и нежността си, една огромна палитра от чувства, които ние искаме да споделим със зрителите, родителите, приятелите, гостите на фестивала, с всички. Хореографията е дело на д-р Бонка Матова и доц. Желка Табакова, сценография и мултимедия – Меглена Йорданова, художник- изпълнител на костюмите е ателие „Аглая“. Спектакълът се осъществява, благодарение на родители и спомоществователи, които споделят мнението, че танцуването е най- краткия път към щастието, защото обикнеш ли балета – тази любов остава за цял живот. Балетният фестивал и нашият концерт е за балета, за нас винаги той на първо място!“, сподели още Маша Иванова.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…