“Светът има нужда от нашата песен” под този наслов международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” ще представи превърналия се в традиция през годините Голям детски концерт на 1 юни на Римския стадион от 19 часа. Събитието е с вход свободен и през 2019 г. е посветено на талантливите млади  гласове на Пловдив.

Три от най-изявените и обичани младежки хорови формации в Града под тепетата ще огласят откритата сцена на Римския стадион с ангелските си гласове. Хора на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова,

хор “Детска китка” с диригент Яна Делирадева

и хора на НУМТИ “Добрин Петков”

ще изнесат истински празник на песента и приятелството, вплитайки гласовете и душите си в едно цяло.

Уникалният Голям детски концерт в Пловдив, сбъдва една от прекрасните идеи на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” – представянето на младите български таланти на голямата сцена и случващата се наживо приемственост в изкуството. На откритата сцена на Римския стадион, прославил се като един от най-посещаваните туристически обекти с отглас от древния Филипопол, всяка пролет си дават среща индивидуални изпълнители и състави от цяла България, отдали талант и сърце на музикалното изкуство. Винаги изненадващите, оригинални форми на този проект, с почит към миналото и с поглед към настоящето и бъдещето, през последните две години представиха пожъналите триумфален успех платформи – „Младежкият барок среща младежкия рок” и „Учебникът по музика оживява”, онагледили възможната колаборация между класиката и съвременната интонационна среда.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, фондация “Америка за България”, фондация “Музикартисимо”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…