Print this page

Една от големите звезди на съвременната джаз и госпъл музика Лиз Райт ще омагьоса Пловдив тази вечер. Ангелогласната чаровница излиза на сцената на Античния театър в Европейската столица на културата точно в 21 часа за специалния съвместен концерт Jazz Symphony с оркестъра на Опера Пловдив, част от OPERA OPEN.  Диригент на своеобразния музикален спектакъл ще бъде Константин Добройков.  Това ще е първа среща на Лиз Райт с българската публика. Магнетичната певица снощи направи генерална репетиция за един от пироните в програмата на OPERA OPEN тази година.

Родена в малък град в щата Джорджия, Лиз Райт започва да пее и свири на пиано в местната църква още като дете. Тя е силно привлечена от блуса, джаза и госпъла. Учи в престижни университети в Атланта, Ню Йорк и Ванкувър. През 2003 г. издава първия си самостоятелен албум Salt, с който достига второ място в най-престижната американска музикална класация на списание „Билборд“. Следват още четири нови албума, които се приемат с огромен интерес от публиката. Последната ѝ продукция – Grаce (2017) е считана за най-зрялата в кариерата ѝ до този момент.  Лиз Райт работи с някои от най-важните съвременни вокалисти като Грегъри Портър, Раул Мидон, Даян Рийвс, Анджелик Киджо и др.  Музиката ѝ, често вдъхновена от историята, носи силен политически и социален заряд.

Какво каза преди концерта си тя, четете след малко!

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…