Полската театрална компания ‘Living Space Theatre’ кани пловдивчани и гостите на града  да се включат в поредица танцови и актьорски  уъркшопи на 6, 7 и 8 август. Записването в тях дава възможност на участниците да станат част и от спектакъла на ‘Living Space Theatre’  озаглавен "Kaj Dzias", който ще се представи на 9 и 10 август, като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Уъркшопите са предназначени за любители и професионалисти, с интерес към театър, танц, пеене, импровизация, съчетаване на глас с движение, но преди всичко - отворени за нови преживявания. Не е необходим предишен опит с театрални или танцови форми. Те са безплатни и ще се провеждат от 16.00 до 19.00 часа в СКЛАД от 6-и до 8-и август с предварителна регистрация на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

По време на обучението режисьорът Якуб Маргошяк и хореографите Гжегож Лабуда и Ана Микула ще запознаят участниците със специфики на ромската песен и танц, които ще бъдат изиграни в пърформанса „Kaj Dzias“ на 9 и 10 август Пост-културна сцена от 19.00 часа, ул. „Йоаким Груев“ 36.

„Kaj Dzias“ е вдъхновен от културатата на полските роми. Спектакълът е представян до момента в повече от 10 полски града. В рамките на един час публиката ще може да види колоритен колаж от музика, песни, танци и текстове за цигани, съчетани с историите на изпълнителите и пътуването, неизбежна част от историята и живота на ромите.  Музиката е дело на Изабела Плахта (цигулка), Корнел Уриаш (акордеон) и Милош Поточни (китара). Костюми и сценография: Магдалена Пав и Малгожата Чихон.

Спектакълът е номиниран за наградата в полската класация „The Best Off” в категория за най-добро представление на независими театри. Входът за представленията също е свободен.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…