Унгарската банда се завръща в България след премиера на арт-клип към сингъла “I Don`t Let It”

Унгарската група Meszecsinka ще е голямата изненада на фестивала на традиционните храни и занаяти Куртово Конаре Фест, който ще се проведе утре и в другиден. На 6 септември сената е запазена за Миленита и нейния бенд, а на 7 септември на нея ще излязат Meszecsinka.
Само преди дни една от най-успешните унгарски етно групи Meszecsinka направи премиера на клипа към сингъла “I Don`t Let It”. Песента е част от последния албум на квартета “Stand Into The Deep”, който излезе по-рано тази година и беше представен през лятото с емоционални турнета в България, Русия, Германия, Франция, Холандия, Сърбия, Румъния и Казахстан.

Първият сингъл от албума -“Приспивна песен / Lullaby” и клипа към него излязоха преди няколко месеца, последва песента, канеща ни да видим смъртта по нов начин Lookingatmydeath, а днес вече можем да се насладим и на най-новото от носителите на награда „Фонограм” (унгарското Grammy) – завладяващата и със силно послание “I Don`t Let It”. Клипът впечатлява с визуалната си откровеност, а танците на Аннамари ни пренасят в света на езотериката. Песента акцентира върху желанието за освобождение от натрапчивото, необяснимо и нежелано чуждо присъствие в живота ни.  Видеото към “I Don`t Let It” показва именно борбата с чувството за обсебеност, а самата Аннамари споделя как се е стигнало до концепцията за визуализацията:

„Емил слушаше песента, а аз гледах в YouTube моята любима танцьорка. Танцуваше заар и като гледах танца, и слушах песента, разбрах, че това ще е клипа. Бях чувала и по-рано за този танц, но след като режисьора Максим провери и ми каза каква е същността му, се стреснах – та песента е точно за това! Да се освободиш от това чуждо, което влиза в теб и те обсебва. „Няма да се дам! Ще бъда свободна!“ Записът на видеото беше най-изтощителното преживяване за мен – 6 часа непрекъснат танц. Ето резултата. “
Актуалният пълнокръвен запис на Meszecsinka “Stand Into The Deep” се радва на широко одобрение: пресата го определи като шедьовър, а публиката – като по-силен и епичен от предишния великолепен “Awake In A Dream”. Немското списание Orkus Magazin е във възторг: “Алтернативната световна музика на унгарската група отново очарова и ни отвежда в спиращи дъха светове с десет уникални парчета.” Поредният успешен албум на международно признатата група, който е издаден от немския музикален лейбъл Nordic Notes и се разпространява в цял свят, получи силна подкрепа от радиостанции в Америка, Германия, Австралия, Италия, Люксембург, Гърция, Словакия и др. През есента лейбълът ще пусне албума и на винил, с което ще зарадва любителите на неподправения аналогов звук.

Meszecsinka ще се завърнат в страната ни, за да потопят публиката в магията на психеделичното си и разпознаваемо звучене. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни ще прозвучат на Куртово Конаре Фест на 7 септември и във Варна на 20 септември в бар Rubik Art and Music. В Куртово Конаре желаещите да учат вокал от Анамари и да свирят заедно с музикантите от групата ще могат да го направят същия ден.

Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас) и Давид Кроликовски (барабани, перкусии).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…