Операта се похвали с 60% ръст на приходите и увеличен интерес от чуждестранни зрители и медии

22 000 зрители отчетоха организаторите на Opera Open за изданието на традиционния фестивал през 2019 година. Директорът на Държавна опера – Пловдив се похвали с рекордни резултати от тазгодишното издание, което по думите ѝ е безспорен акцент в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

С 60% са се увеличили приходите на фестивала тази година. Международната публика е била цели 30%, което е допринесло не само за популярността на фестивала, а и косвено на бизнеса на града – хотелиери, ресторантьори и др. Освен чрез туризма, популярността на фестивала и Пловдив се разпространява и чрез престижни чуждестранни медии. През тази година са гостували журналисти от Австрия, Русия, Франция, Румъния и Великобритания, дошли като специални кореспонденти за Opera Open. Уникалният спектакъл „Орфей и Евридика“ на Стефано Пода пък попадна в списъка с партньори на най-престижния телевизионен канал за класическа музика MEZZO.

Организаторите изразиха и притесненията си за фестивала през 2020 година. Нина Найденова коментира, че вече са заявени датите за Античния театър, създават се и нужните връзки чрез туристическите агенции. Все още, обаче, няма потвърждение за тях от сцената, което притеснява организаторите, че през януари ще бъде твърде късно за договорености с туроператорите. Найденова призова за по-бързо решаване на тези и други финансови неясноти около изданието на Opera Open през 2020 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…