Това не е закриващо събитие на Европейска столица на културата, а едно ново начало, заяви Кирил Велчев

50 хиляди лева е бюджетът на събитието, с което на 12 януари Пловдив ще предаде щафетата на следващите Европейски столици на културата- Риека и Голуей. Това ще се случи в Дома на културата със спектакъл, дирижиран от Държавна опера Пловдив. Той ще представи в ретроспекция годината, в която градът носеше титлата, а на сцената ще излязат предимно пловдивски артисти.

„Това, което ще направим на 12 януари, е да предадем щафетата. Това не е закриващо събитие на Европейска столица на културата, а едно ново начало. Най-логичното бе това да се случи на 12 януари, когато затваряме целия цикъл от 1 година от програмата”, обясни изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев. Събитието ще бъде излъчвано на живо онлайн.

На 18 декември стартират и коледно-новогодишните градски празници. Пловдивчани ще посрещнат новата 2020-та на площада с дует Ритон, ансамбъл Тракия и гвоздея на програмата, според новия зам.-кмет по култура Пламен Панов, група СкандаУ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…