Will be back, казва след всяко свое гостуване в Пловдив музикантът – легенда Доминик Милър. Обеща да се върне в древния град и след страхотния си концерт миналата година. И спазва обещанието си. През март той отново ще свири под тепетата. Доминик Милър се завръща, за да представи последния си проект с DOMINIC MILLER GROUP ON TOUR 2020.

Това се случва след гостуването му през 2012 г. белязано от феноменален концерт на Античния Театър. Последва ключовата 2019 г., когато Доминик Милър избира Пловдив за единствената дестинация на балканите от световното си турне, за да представи последният си албум „Absinthe“. На 15 –ти март пловдивчани ще могат да го видят и чуят отново в Дома на културата „Борис Христов”.

Китаристът пристига в България заедно с артисти, които са явление в съвременната поп култура. На сцените в Пловдив и Варна заедно с Доминик Милър ще се качат Якоб Карлсон – един от най-виртуозните и иновативни скандинавски пианисти, Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, смятан за един колосите на съвременната поп културата, магьосникът на бандонеон Сантиаго Ариас, белгийският майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление“ – барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

„За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012. Музиката беше само повод, втори план, извинение дори. Театърът, Градът, Ракията, Лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд небеса, бяха истинската причина за думите на Дoминик – WILL BE BACK, PETER!„, споделя организаторът на събитието – музикантът Петър Салчев.

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев” и „ ГИТАРТ фестивал” с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с клуб ”Безистенъ”.

Билетите са в продажба на касата МаскАрт в ДК „Борис Христов“, Билетен център пред община Пловдив, ТИЦ до Римския стадион и в цялата мрежа на Eventim.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…