Три града, избрани за Европейски столици на културата през 2021 година, ще получат отсрочка заради коронавируса. Отлагане за неопределен период на част от проектите, които са практически неизпълними се обсъжда, научи Капана.БГ.

През 2021 година титлата трябва да носят Тимишоара от Румъния и гръцкият Елевсина, близо до столицата Атина. Заедно с тях, както се планира в следващите години, трети град от държава извън Европейския съюз, също ще носи титлата. Това е сръбският Нови Сад, впечатляващ с интересни дизайнерски решения във визията си и интересни общностни проекти. За съжаление трите града в съседните ни държави изпитват огромни затруднения в изпълнението на проектите си и вероятно ще получат една година отсрочка. Кога и как ще се "навакса" все още не е ясно.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…