Вълнуващи приключенски заглавия за пътешественици може да гледаме от днес всеки ден в LUCKY Дом на киното в Пловдив. За поредна година кино пътешествията стартират през август. В рамките на седмица „Кино за пътешественици” ще отведе зрителите до любими и малко познати дестинации, като началната точка за всички пътешествия в Пловдив са салоните Lucky Дом на киното.

Програмата започва на 08.08 (събота) с филма СПАСИ ПАПУА, ПРЕКОСИ Я ПЕША. „В началото исках да мина целия път от Берлин до Западна Папуа, Индонезия на мотор и така да дам гласност на проблемите на джунглата и борбата за оцеляване на туземните племена в региона. Но в крайна сметка пътуването ми се превърна в 11-месечно приключение, едно пътуване през 11 държави и безброй пъти прибягване до план „Б“."

Билети: https://bit.ly/2Pxt1TY

В неделя продължаваме с ОРИЗОВИТЕ ТЕРАСИ НА ФИЛИПИНИТЕ. Оризовите тераси във Филипинските Кордилери, освен световно културно наследство, са и поминък за много обитатели на планината. На 2000 метра височина, далеч от цивилизацията и обществото, те са изградили своя малък изолиран свят. Вместо с пари, плащат с ориз. Вместо да ходят на църква, практикуват окултни ритуали, за да са доволни духовете на планината. Когато са болни, не викат лекар, а знахар, защото за тях магията е лекът. Когато младите отидат да живеят в града, обещават да се върнат, но само когато асфалтират път до високите села.

Билети: https://bit.ly/31qZ0KZ

В понеделник ви очаква ЛЕГЛО С ВРЪЗКИ. За истинския пътешественик пътуването не е просто хотел с удобства като у дома, а откриване на непознати места. Един сайт предлага алтернативата да пътуваме по света, като спим в къщата на непознат. За някои този сайт е шанс да опознаят отблизо различната култура или да учат език, за други е място за запознанство и секс, а за трети – безплатен хотел. Диванът в хола на домакина, добър или лош, дори да не е удобен като хотелското легло, прави от непознатите приятели и винаги ни връща към спомена за мястото. Изненадата и несигурността са част от приключението, а именно това превръща обикновеното пътуване в пътешествие.

Билети: https://bit.ly/2F43IXP

Вторник е време за ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ. Тенцин Фунцок е тибетски изгнаник, който се е посветил на изкуството и живее в Дхарамсала. Един ден той решава да изживее отново най-важния момент от своя живот – бягството от окупирания от Китай Тибет, когато заедно със семейството си минават през разположения на 5800 метра надморска височина проход Нангпа Ла, стигат до Непал и продължават към индийската граница и Дхарамсала.
Едно екстремно пътешествие из красивите върхове на Хималаите и културата на хората обитаващи Катманду, Лхаса и Дхарамсала.

Билети: https://bit.ly/3a6yV7O

В сряда ще видим ПО ПЪТИЩАТА НА КУБА. Изминали са 60 години от Кубинската революция. Днес страната отваря врати към света и хората са любопитни какво ще се промени. Вярват, че са тръгнали по верния път и никой не се замисля, кое е свобода и кое диктатура. Животът на много от тях е минал в труд, глад, музика и танци. На някои - по цял ден на селската нива, на други - в Хавана, но светът им не е много различен. Бедни са, но пари не им трябват, щастливи са и не се оплакват, защото живеят на Острова на свободата.

Билети: https://bit.ly/3a6fjkd

Фестивалът ще приключи с МОЯТ СЕВЕР Е НА ЮГ. Известният лозунг „Нашият север е на юг“, символ на единството и независимостта на държавите от Латинска Америка, вдъхновява една чилийка да пътешества в седем от тях, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя. Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни. В някои от тях Революцията още е жива, в други вече се събужда демокрацията, а трети никога не ги е напускала корупцията. Навсякъде тя слуша истории и е сред хората, а те искат само едно: да се чуе гласът на народа. Накрая влиза сама надълбоко в Амазонската джунгла, за да застане очи в очи с истината.

Билети: https://bit.ly/33BRqzS

Вижте цялата програма:

08.08 /събота/
19:00 ч СПАСИ ПАПУА, ПРЕКОСИ Я ПЕША
Билети: https://bit.ly/2Pxt1TY

09.08 /неделя/
19:00 ч ОРИЗОВИТЕ ТЕРАСИ НА ФИЛИПИНИТЕ
Билети: https://bit.ly/31qZ0KZ

10.08 /понеделник/
19:00 ч ЛЕГЛО С ВРЪЗКИ
Билети: https://bit.ly/2F43IXP

11.08 /вторник/
19:00 ч ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ
Билети: https://bit.ly/3a6yV7O

12.08 /сряда/
19:00 ч ПО ПЪТИЩАТА НА КУБА
Билети: https://bit.ly/3a6fjkd

13.08 /четвъртък/
19:00 ч МОЯТ СЕВЕР Е НА ЮГ
Билети: https://bit.ly/33BRqzS

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…